Har jobbat...

Åhh vad man inte vill gå upp vissa mornar(hmm undra hur det stavas?)..idag var verkligen en sådan dag! Men väl när vi kommit upp, duschat ätit frukost så be gav vi oss till öppna en sväng innan jag skulle jobba och Mårten till farmor.
 Känner mig riktigt slö och risig idag. Känns som om allt jag gjort idag har gått i slowmotion (hmm stavas nog inte så heller) kände även nu när jag åkte hem att jag började få ont och bli stel i nacken undra om det kan vara så att det är någon liten bacill som är på väg att angripa mig, hoppas verkligen inte det.
 När jag kommer hem så mötas jag av en son som var vaken, han brukar ju sova men det vissade sig att han hade sovit så konstigt under dagen så han fick sova en liten lur sent idag och då kunde han ju inte somna vid åtta som han brukar, men det  var bara mysigt att få träffa honom :) men så sa pappan att han kändes varm och när han kom till mig kunde jag oxå bekräfta det 39.5grader hade han :( lilla plutten hoppas det inte blir värre bara. Så nu ligger han och sover fick en alvedon i förebyggande så att han kunde somna in gott.

 Jag kollar på Greys äntligen har det börjat igen, men snart ska jag gå och lägga mig känner mig som sagt inte 100:a ok det är jag ju inte i vanliga fall heller men mer än vanligt då ;)

Krama den du tycker om en extra gång!!

Utbildningsdag...

Ja idag har vi suttit stilla hela dagen. Usch min kropp är verkligen inte byggd för  att sitta still en hel dag, ont och trött i hela kroppen.
 Ja idag bjöd förvaltningen in oss anställda till att vi skulle diskutera hur förvaltnigen kan skötas som vi ser det. Vi skulle komma med olika förslag m.m. suck precis som om dom tar hänsyn till vad vi tycker. Det är ju mycket som man måste ta hänsyn till så som pengar,politiker,regler m.m. som vi inte är insatta i (förutom att vi vet att det ska SPARAS överallt) Men dom tänker som säkert så att: Nu tror våra anställda att dom har fått vara med och påverka, fast dom inte har det så nu bestämer vi vad som ska göras hihi. Näh men skämt och sido ni förstår säker vad jag menar. Det som har varit bra med dagen är att man har fått träffa andra inom förvaltnigen och fått veta hur dom jobbar och att man kanske kan ta nytta av varandra.

 Efter att jag kom hem så har det inte gjorts många knopp här, hängt en tvätt och lekt med sonen på golvet. Han har nog saknat sin mamma idag ;) (önske tänkande) men han haft det lika bra med sin pappa.

 Nu ska jag gå och lägga mig är sååå trött och fryser, undra om det kan vara en förkylning som är på G!?

Mammaträff

Idag har jag haft mammaträff med mammorna från MVC. Idag var det tre mammor med barn som kom Ronja och Martina kunde inte. Jag bjöd på fläksfilé gryta med pasta och till efterrätt kladdkaka med grädde. Det var Anna T som hade bestämt fläskfilé så det var väl bara till att göra det ;) hihi.
 Det blev en massa lek och prat det är alltid lika kul att träffas och speciellt se dom små växa.


Loke, Eric och Kevin
(Mårten sov när kortet togs)

Efter mamma träffen kom min mamma hit, hon ville träffa Mårten då han inte var hemma när dom var här en sväng igår!
 Och när hon kommer så är det inte bara Mårten så blir glad utan även två hundar som blir skogstokiga ojoj vilket liv det blir.




Zita hälsar glatt på mormor!


Zita hälsar även på Mårten.


Mårtens vinterjacka nu ska det
bara hittas en mössa som passar till,
kanske en orange sådan?

Efter att mamma/mormor har varit här så kom Emma J ner, hon hade åter igen varit och shoppat åt Mårten, hon är allt för snäll den tösen!
 Denna fina fleeacejacka fick han av henne, jag vet en som är lite lätt avis på att han fick en.

Visst är den fin??


Snacka om att se helt galen ut!!


Tack Simon och Emelie!

Var och hämtade sonen vid sex. Det hade gått hur bra som helst, och dom var inte avskräckta för att skaffa barn eller passa honom igen :) och det får dom gärna göra!
 När vi kom hem blev det våfflor *mums* vad gott, Marcus gjorde oxå oss sällskap vid bordet det är alltid lika trevligt.
Nu är det soffan som gäller eller kanske till och med sängen hmm får se.




Simon och Mårten möter
mig i dörren, nej Mårten är inte
ledsen!


Heldag med Helena

Ja idag har jag och Helena U haft en hel dag inne i stan. Åhh vad mysigt det var. Det var ett tag sedan det bara var vi två om man säger så =)
 Jag fick faktiskt schoppat lite idag, en topp, och två blusar =) känns bra att ha hittat något att ha på över kroppen. Kanske kommer bilder senare. Jo sedan hittade jag en dress till Mårten.
 Ja Mårten har ju varit hos Simon och Emelie idag. Han var avr lite ledsen precis när jag hade åkt vad jag förstod men det är inte så konstigt för han var såå trött. Och sedan när han vaknade hade han inte velat ha någon välling men till sist så hade väl dom fått i han lite smörgås. Ska hämta honom vid sex så då får jag veta närmare om dom kanske har blivit avskräckta att ha barn ;)
 Nej nu ska jag ut och höst pynta i min kruka!

Tack för idag Helena, det var hur mysigt som helst! Älskar dig!

Åhh vilken rolig dag!

Ja dagen igår var ju helt klart bra =) vi hade så kul. Det var ganska lagom med folk, så på Kanonen och Balder var det en vänte tid på ca 20-25min och det är ju helt ok. Så vi fick åkte en del och det är ju alltid kul när man är där.
 Sedan var vi oxå inne på Hotell Gasten, vad löjlig man är igentligen. Blir ju rädd och skriker som en j*vla kärring ju, och det är klart det tycket ju att dom som jobbade där var extra kul så de spädde ju på det lite mera på just mig. Tycker det är obehagligt när någon bara går bakom och knäpper med fingrarna vid örat utan att röra mig eller bara gå bakom. Den som var tuffast var ju helt klart Arvid, jag och Åsa skrek men Arvid bara ryckte till lite, cool kille!
 Så när vi satte oss i bilen sedan så var man bra trött. Små killarna (Tage och Mårten) sköte sig helt klart exemplariskt hela dagen!


Mårten ner bäddad i
vagnen. Kl är runt halv nio



Tage nerbäddad.


Grabbarna pratar lite på
skötbordet. (Dom har ett jätte
mysigt ammningsrum på Liseberg)


Arvid =)

 
Arvid och Anders i radiobilarna.


Balder i mörkret.


Tack familjen Jensen/Håkanson för en trevlid dag/kväll!

Nu ska jag och Helena snart be ge oss till Borås. Mårten ska vara hos Simon Clausen =)
Kram på er alla!

SKÅL!!

Åhh idag är det en rolig dag :))
Vi ska nämligen åka till Liseberg med Fam Jensen/Håkansson åh vad jag tycker det är kul med Liseberg, älskar att åka! Vilken tur vi har, att barnen är så små så dom är inte kan åka utan att vi stora barn får göra det i stället! Jo det är klart Arvid är ju oxå med men han gillar att åka och det är ju bra!
 Så nu sitter jag här hemma och bara väntar på att klockan ska bli kvart i tolv så att vi kan åka :) hihi jag är vekligen som ett barn på julafton.
 

Pannkakor till frukost
så att vi ska klara oss ett tag.


Skål!
 Mårten hittade en burk
i återvinningskorgen.

6-5

Då var man nere i Kinna idag och yra runt. Hade faktiskt tänkt mig att jag skulle unna mig något klädesplagg, men hjälp vad folk det var idag oxå. Jag var inne på Kapphal och det var så mycket folk så jag orkade inte titta på kläder till mig själv utan jag körde på det säkra kortet handla till Mårten. Tänkte att det kanske var mindre folk inne på Lindex men nej där var det oxå en massa folk blev så trött så jag gick och köpte mig en räkbaugette och gick till Marias affär och skulle äta lunch med henne. Det var mycket folk hos henne oxå, så vi åt ingen lunch ihop utan jag åt min baugette själv. Jag blir så glad att det går bra för henne!
 Idag har vi även vart och badat och Mårten gillade det som alltid ;)
Hem och fixa mat idag blev det potatismos och köttkôrv mums vad gott det är!!
 Ikväll var det första innebandy matchen för Fritsla IF´s herrar i div 3 för säsongen oj vad kul det var. Idag åkte jag ner själv så Jonas och Mårten hade grabbkväll eller nja Mårten somnade direkt efter att jag åkt *ler*
 Matchen var lite onödigt spännande då dom inte hade behövt feppla så, men VINST blev det 6-5 bra jobbat killar!


Kram kalas efter ett mål.


Här tackar om oss i publiken
efter matchen!


Visst är jag fin? Halsduken hänger med på matcherna men huvudbonaden
är nytt för idag! haha (Fick den av Pyret)


shoppa?

Ja det är frågan jag ställer mig just nu. Om man ska åka ner och spendera lite pengar eller man kanske ska hålla i dom lite längre än några timmar (fick lönen igår ju) hmm fast jag behöver ju en hel del nytt. Det får nog bli en liten sväng i alla fall och se om jag hittar något. Idag är det ju även babysim så det ska vi ju ner på så klart. Kanske ska ta en sväng om Shop around the corner, har ni inte varit där inne så gå in och titta (köp ;)) så fin fina grejer.
 Ikväll SMÄLLER det!! FIF spelar sin första hemma match i innebandy i div.3  kl 20.00 kom ner och stötta killarna!!
Näh om man skulle ta tag lite i sitt hem nu innan man hittar på en massa grejer.


Ett härligt kort som är taget i sommras när vi badade i Furusjön!





Vänner

Åhh vilken dag!!
 Vi sov länge (idag oxå ;) tog det lugnt här hemma och bara gôtta oss. Jag städade lite och röjde här hemma. Vid tolv begav vi oss till Cafeét och åt lunch ihop med fina Petra, det var så kul att träffa henne det var inte igår direkt. Tack för idag Petra och tack för kakan efter maten glömde ju att tacka dig!



När vi suttit där en stund så kom även min mamma dit. Hon hade haft möte på jobbet och skulle tillbax en sväng på em och ha en interjuv. Hon hade köpt kläder till Mårten skit coola jeans och en snygg skjorta, Tack snälla blir jättebra på kommande kalas framöver!


Idag var det en STOR dag hihi jag var och klippte mig, åh vad skönt det var. Sprang även in en snabbis till Kapphal som öppnade idag, köpte inget för det var kö och mycket folk. Mårten var hos goa familjen Ramstedt medans jag klippte mig och pappa var på möte. Han hade haft jätte kul och varit snäll. Idag fyller även Linda år GRATTIS på födelsedagen vännen!


Födelsedags barnet


Lek med Alexander.


Andreas

 
Här sjunger vi för Linda. I bakrunden Lindas
morfar Åke. Till höger Alicia mitt gudbarn!


Även lillebror var och hurra (skrämde?)syster!!
Till höger mormor Göta.


Mitt gudbarn Alicia som jag är så glad i!
 Kanske hon är årets julégris. hihi



jobb+klädparty

Ja idag ringde klockan tidigt 06.00. Tycker inte att det borde vara lagligt att gå upp så tidigt och speciellt inte att väcka sin son :( han som sov så gott.
 Men på med kläder så blev han pigg och glad. Förstår verkligen inte hur barn kan bli så pigga och glada direkt.
Idag var det hos fam Dahlén som han skulle tillbringa sin dag medans hans mamma och pappa jobbade. Det gick lika bra som sist han var där, ätit bra, sovit och lekt massor, oj vad kul han och Lova har ihop :) det värmer så i mamma hjärtat att han har det bra medans vi jobbar.
 När jag hämtade Mårten så blev Lova blyg för mig, men jag tog henne i knät och sedan ville hon inte gå därifrån och Mårten fick inte alls komma i närheten av mig för jag var "hennes" haha vad roliga dom är dom små.
Jag var bara hemma och vände i princip då jag skulle till Anna T på klädparty. Idag var det märket Gangstar som stod för kollektionen, mycket fina kläder fanns det tycker jag. Man skulle vilja ha hur mycket pengar som helst och kunna köpa allt, men så är det ju inte nu utan man får gilla läget. Jag köpte en orange farfarströja och ett hemligt paket, men blev osäker nu när jag kom hem, ska jag verkligen ha det *suck* detta beslutsångest man har.
 När jag kom hem så sov fortfarande Mårten, han var så trött när han kom från fam Dahlén så han gick och la sig vid kvart över fem och Jonas hade varit uppe och försökt att väcka honom men han ville verkligen inte vakna så han lät honom sova vidare. Jag gick oxå upp och prata med honom och klappa på honom men han ville verkligen inte vakna så vi lät honom sova vidare får se när han vaknar. Oj nu hör jag något...jo det är Mårten som har vaknat så nu får vi ta upp honom och gosa och ge lite välling till Idol!



Idol tittande på Tv.
Pappa busar oxå.



Kixi gnager på ben, kolla
in stilen!


Mys med pappi.
 Det är första kortet jag får 
lägga upp på pappi och 
kanske det sista ;)


 

Ledig dag

Ja idag är det tisdag och på tisdagar brukar ju jag jobba fast så är det inte idag :) var tredje tisdag är jag ledig. Känns faktiskt lite konstigt har ju lixom kommit in i att jobba.
 Vi åkte upp till Öppna en sväng, det var många barn och vuxna idag räkande nog till 33st.
Efter öppna så åkte vi hem och Mårten la sig för att sova. Jag la mig en sväng på soffan för att sträcka ut ryggen. Vad hände?? Jo jag somande där. Oj snacka om att vara trött, Mårten väckte mig kvart i tre och jag la mig vid ett åhh så skönt!
 Så i em. har det inte blivit mycket gjort, bara middag. Idag serverades det Flygande Jakob.
 

Så här skönt sov Mårten
i sin vagn på jobbet igår.


Hästar hittade vi på vägen
igår när vi var ute och gick


möte

Idag åkte jag och Mårten iväg på APT-möte på jobbet. Oj vilken snäll kille vi har. Först satt han i stolen och åt smörgås och lyssna på när vi babbla, efter en stund så blev det gröt som han åt med god aptit. La honom i vagnen för att han skulle vila lite och det gjorde han somande så gott medans vi satt där och pratade. När han vaknade efter en stund så bara log och skratta han. Låg där i vagnen och flirta med Yngve (chefen) vem vet kanske han fixade löneförhöjning till mamman =)
 När vi kom hem så kom mormor och hälsade på (min mamma) åhh vad kul det var att se henne, det var ju ett tag sedan med tanke på att hon har varit i stugan nu när hon är sjukskriven. Hon såg relativit pigg ut, klart hon hade ont fortfarande.
 Vi tog en promenad runt Hönseriet, det tog sin lilla tid men det gjorde inget.
Ikväll kom Helena ner och hälsade på, det är så synd att man inte träffas lika ofta längre, men det som är skönt är ju att vi båda har saker att göra. Oftast blir det ju oxå att hon kommer ner hit för det blir ju lättare för mig/oss att var här hemma, man kan koppla och Mårten har alla sina saker här. Men snart MÅSTE vi ta en film och popcorn kväll, nästan så att vi ska boka in det så att det blir av! 
 Nu ikväll har jag suttit och pysslat lite, det är rätt avkopplande att sitta och bara greja och inte tänka på något annat!

Man måste förlora för att vinna!


Mysig dag :)

Dagen började med jobb! 8-16.30 oj vad jobbigt det var att gå upp. Men tycker ändå att det har blivit lättare sedan man fick barn, man har någon som ler åt en på morgonen och vill inget annat än att man ska ta upp honom :)
 Tycker att dagen har förflutit sakta men ändå fort hmm undra hur det går ihop sig, men ni förstår säker hur jag menar.
Efter jobbet kom sambo och son ner och vi badade, det var mysigt.
  Upp och rösta, tyckte att det var svårt med tanke på att man inte ritkigt har satt sig in i detta valet.
Så var det dax, att äntligen få träffa Tage på "riktigt" har ju bara sett honom i vagn och bilstol men nu äntligen fick man gosa med honom. Åhh vad mysigt det var! Vi kommer snart igen och gosar ;)
 Imorgon är det APT möte 9.30-12.30 sedan så blir det lugnt vad jag vet än så länge. Det kan vara skönt att bara mysa på em.


Tage


Far och son


så fick jag oxå mysa :))


Då var promenaden till ända....

Då har vi gått våran promenad uppe i Smeatorpet. Det var ju sååå härligt väder. Och vi blev några stycken tror någon räknade till 25...och det var så kul att det kom några utanför FVIK. Fam Gunnarsson kom och promenerade med oss, KUL!!

 Vi gick ca 4.5km och under promenaden så ställde Lars Andervang frågor. De var lätta men det är ju roligare det än att det är svåra och man inte kan några!
 Efter promenaden så samlades dom som ville under grillplatsen för kôrvgrillning och sång. Rikard kom och spelade gitarr och vi sjöng, nja kanske inte jag det var ju det här med att söka till Idol ;)

 Ikväll blir det en lugn kväll åhh vad skönt!!
Imorgon kallar jobbet kl 08.00-16.30. Efter jobbet kommer son och sambo så ska vi stanna kvar och bada helt själva så mysigt.
  Vid sju tiden imorgon kväll så åker vi upp till Erikslätt för att hälsa på Anders, Åsa, Arvid och lilla Tage. Har ju inte träffat Tage på "riktigt" än (vi har ju varit sjuka) utan bara sett honom i vagnen, men imorgon blir det bebisgos.

 Nu ska jag sätta mig på golvet och underhålla min son innan vi ska duscha och han ska sova!


Några av deltagarna


Några till


Insamling och fråga som ställs...


Trött blir man när man går på promenad


Allsång på G
Regina, Rikard och Alf


Mera sång
Alf, Rikard, Marita och Sören


Här har Mårten lånat
Alfs hatt.


SOLIG LÖRDAG

God morgon alla!
 Åhh vad härligt det är att vakna och slå upp sina blå och se hur solen lyser och det är blå himmel!
Efter en go frukost *not* (är inte förtjust i frukost, har aldrig varit) så sitter man här nu i soffan och dricker morgon kaffet och det är gott.
 Idag är det promenad upppe i Smeatorpet, efter det bastu och grillning hoppas att det kommer mycket folk! Det är ju verkligen så härligt väder för att gå och strosa i skogen.
 Nu ska man bara se vad man ska hitta på tills kl 14.00. Har lixom svårt att komma igång och göra något när man ska iväg på något sedan. Kanske ta och putsa några fönster. Såg nu i morses när solen lös in att mitt köksfönster var riktigt smutsigt ojoj hur kan det bli så.
 
Gå nu ut i solen och ta hand om er!


FREDAGSMYS.....

Ja här är det mys på högst nivå.
 Far och son var iväg och basta på brandstationen och jag fixa och dona lite här hemma. Tände liite ljus närmare 27st, gillar verkligen nu när hösten kommer och man kan krypa in och tända ljus.
 Först var det Idol och mys med sonen. Förstår verkligen inte hur vissa kan söka till Idol och tro att dom är bra. Skulle jag nu ha haft den tanken så hade jag frågat mina nära och kära först om dom skulle tro att jag hade en chans och då hoppas jag att dom hade varit ärliga och säga att NEJ Ann-Sofi du ska inte ställa upp!
 Vi myser med choklad, ostbågar och center mmmm riktigt nyttigt!
Nu fick vi på Kändisdjunglen, allvarligt talat vad fan är det för program, helt sjukt ju. Inte konstigt att dom tappade 1.2miljoner tittare från första till andra programmet!
 Nej nu ska vi mysa här innan sängen ropar.


Här är 16 av ljusen som är tända. Ni kan inte ana hur svårt det var att ta
ett bra kort på den!

Ps Glöm inte promenaden uppe i smeatorpet 14.00 ca 5km ej barnvagnsvänligt tyvärr Ds

Öppna och Babysimm

Dagen började med att vi åkte till öppna och på fredagar är det bara för barn under 1år.
 Det är rätt skönt för det är inte riktigt lika stökigt då som det är dom andra dagarna, fast det är roligt dom andra dagarna oxå för då händer det ju lite mera.
 På fredagar är det färska frallor som man får köpa och det är ju inte fel ;) och idag bjöds det även på äpplekaka med vaniljvisp. Tack Majvi och Elisabeth!
 Hem och vila en stund för att sedan åka ner till babysimmet. Ni ska se Mårten han är helt galen när han badar, gillar det starkt! 
 
Så var det middagen som skulle lagas gud vad jag tycker att det är tråkigt. Idag blev det stuvade makaroner med stekt falukorv, ingen direkt fredagsmys mat men det är ju mat!!

 Kvällen bjuder inte på något vad jag vet och det är rätt skönt faktiskt. Hade väl hoppats på att åka upp till Anders och Åsa men det ser inte ut att det blir av!

 
  Mårten och Hilda slappar i "poolen"

Härlig dag!

Morgon började bra. Jobbet ringde och väckte mig och Mårten halv nio mmmm vad skönt det var att sova!
 Idag var det BVC som gällde, inga problem han sköter sig lillgrabben, 72cm lång 9490"tung" Efter BVC  så gick vi till fiket och där var det ett gäng mammor. Emma J kom även upp och fika med oss. Åter igen var det dax för att åka och handla *suck* detta handlandet blä vad tråkigt det är. Men idag gick det smidigt då goa Emma J tog Mårten med sig hem TACK Emma!!
  Väl hemma så var det till att greja innför MAX-Klubben åhh vad mysigt det är att vi har det!!
Idag bjöd jag på kantarellpaj med en sallad till, efterrätten bestod av glass, grädde, maränger, chokladsås och färsk frukt!
 

Mårten och Silvia!


Efterrätten framdukad!


Vad äter ni där uppe??


Kvällsmys med Helena!

Tack tjejer för en hel mysig kväll. 
 Längtar tills nästa (om en månad) 

Då har även denna dagen gått till ända

Ojoj vad klockan ringde tidigt imorses redan kvart i sex, orkade inte gå upp direkt utan först en halvtimme senare massade jag mig upp.
 Fixa iordning oss och sedan skjutsa ner Mårten till fam Dalhén. Mårten bara log och skratta när vi kom ner och det kändes skönt!
 Mårten har ju inte varit så glad i mat den sista tiden utan har bara velat ha välling. Men vad händer hos Ulrika idag, jo han äter hur bra som helst både gröt (2 portioner) och mat (3 portioner+ efterrätt) lilla busunge! Det är väl bra att han har fått smak på mat igen, får bara se om det funkar lika bra hemma eller om det var kul att äta borta, ni vet ju själva hur det är, maten smakar ju bättre borta!
 Efter att vi har kommit hem vid kvart över fyra så la vi oss i soffan för att vila. Nu blev det ju inte bara vila, utan det blev att vi somnade :)) sååå skönt. Men nu har man inte varit sig själv resten av kvällen utan bara gått runt som ett zombi. Så med andra ord så har det inte blivit mycket gjort av mig här idag men vad gör det, tvätt, disk, smuts m.m rymmer ju inte direkt ifrån mig utan kommer ju att finnas kvar.
 Imorgon är det BVC, handling och MAX-klubben. Åhh vad kul det ska bli att se både Helena och Silvia. Fast jag och Helena bor i samma by så hinner vi ju knappt träffas nu för tiden :( men det som är skönt är ju att båda är upptagna.

 Nu ska jag gå och lägga mig! 


Det är omöjligt att älska och vara förnuftig på samma gång.
Källa: Francis Bacon

 

vill bara titta in och säga go natt

Då har man gjort sitt nio och en halvtimmes pass. Det är långt fast samtidigt skönt att man inte behöver små hata med lite timmar på många pass.
 Idag gjorde jag mitt första riktigta vattengymnastik pass och vad ska man säga hihi deltagarna tyckte ju att jag var bra, men det dom inte visste var ju att jag missade en sida haha vi skulle använda en pinne och "greja" med i vattnet men det missade jag, men dom sa att dom inte saknade det heller och det var ju skönt.
  Imorgon är det jobba 7.15-15.30. Mårten ska för första gången vara hos Ulrika och Lova imorgon och det kommer att gå hur bra som helst!

 Nej nu är det sängen här som gäller!
 Go natt sov så gott!


Taget i sommars när vi var på Mos Strand!

skön sömn

Igår gick jag upp och la mig kl 22 och somnade nog 22.04 snacka om att jag var trött somnade innan Jonas hade lagt sig och han kom ju precis efter mig. Kl halv åtta vaknar jag av en liten son..åhh vad skönt han/vi har intevaknat en enda gång i natt för att ge nappen m.m.
  Tänkte att vi skulle vara hemma nu på fm innan jag börjar jobba, men vi hopppar det och åker upp till öppna istället och leker med kompisarna där.
 Som sagt efter lek så är det jobbet som kallar ända till 21.30 det är ett låångt pass verkligen.
Nu ska vi bre oss några mackor för att sedan be ge oss.
 Ha en bra dag och passa på att gå ut nu när solen skiner (det är därför jag går in på öppna för att sedan gå in på jobbet ;))

en trött mamma

Idag så började våran dag på öppna förskolan. Idag kom även Ulrika och Lova dit som har varit på semester i Turkiet en vecka, jo det är klart att hela fam Dalhén var med.
 Efter lek/sång och fika så var det dags för att åka hem. Jag och Ulrika bestämde att vi skulle ta en promenad med hundarna det var ju kanon väder idag. Det blev en sväng här i lilla byn, titta även in en sväng på Strands vet väl inte om det fanns så mycket att ha men det är nog lite som Ge-Kås ibland finns det ibland inte!
 Kvällen har vi spenderat i Kinna på hundkurs. Den lilla hunden som har ADHD (ja kan hundar ha det så har definitivt Zita det) behöver läras ett och annat. Hon sköte sig jättebra på kursen, det enda som hon inte klarade av var att ligga, men hon är ju därför att lära sig så det kommer!
 
Skulle verkligen behöva sova, är så trött. Så vi får väl se när vi tar en barnledig natt/helg. Det är ju inte det att inte Jonas tar honom för det gör han, men det är ju jag som vaknar när Mårten vaknar!

Undra vad han funderar på?

DOP

Ja idag har vi varit iväg på dop! 
 Min brors dotter döptes idag till Ida Anna Alexandra. Det var ett enkelt dop med ingen gudstjänst *me like*
Ida var  nöjd och glad under dopet. Det var bara en sväng som hon var på väg att tappa humöret men då fick hon ett papper att leka med och då blev allt frid och fröjd igen! Efter dopet blev det mat och tårta. Lillebror hade fixat maten, kött, potatis och kantarellsås oj vad gott det var. Du är duktig du lillebror!
Tårtan var prinsesstårta med rosa marsipan, den var super god. Det har ni gjort bra City sparköp ;)
 Efter dop och mat så blev det inhandling av mat till hemmet. Det är inget direkt kul men det är ju ett måste!


Föräldrar och faddrar


Mamma och bror/fadder


Bus med papper!


Mårten och mammas kusin Joakim


Lek med Tilda


Bus med morbror P-A


Sedan mys med mormor

Nu är det tv: Komissarien och havet-den du inte ser.

redig på söndagmorgon

Jag har fått gjort en del redan och ändå gick vi inte uppe så värst tidigt!
  Jag har gjort ett dop kort till Ida som ska döpas idag. Det blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig men helt ok ändå!


 Efter kortet så sydde jag några till dregger scafar som Ida ska få.

Här är några av dom!

Ja som ni säkert har tänkt på innan så är det en del stavfel men det får ni ta då jag är dyslektiker.  Jag "ser" eller "hör" inte hur ett ord ska stavas. Har jag någon i min närhet så sitter jag och frågar på typ varannat ord hur det ska stavas.
 Nej nu ska jag stryka några kläder här innan det är dags för att be ge sig på dop!
 Ha en skön söndag.


4-4

Dagen har förlöpt utan några konstigheter och det är ju skönt det för några konstigheter vill man ju inte vara med om!
 Jag och Mårten städade och Jonas började med Mårtens dörr/vägg in till hans kommande rum!
 
Mårten hjälper mamma att städa!

 Efter städningen så åkte jag och Mårten på fotboll. Det är skönt att komma ut och få lite luft och samtidigt träffa lite folk! Idag gick det ju riktigt bra för FIF som mötte Ubbhult det blev 4-4 och de hade ju till och med chansen att vinna, men det är ju inte illa med lika!
 
Markus och Jonas A


Hmm vart tog mitt kex vägen?

Till middag idag bjödes det på köttfärs/kantarellpaj och sallad. Den blev faktiskt helt ok, så nu är man mätt och go!
 Efter maten tog Mårten sig ett bad och mamman som satt jämte och vakta blev ofrivilligt blöt oxå, skoj hade han!


Plaska är skoj!

Ojoj vad kul det är!


Ny badad och trött kille!

 Ha en underbar kväll, nu är det tv och soffa som gäller här!
 

Dålig uppdatering!

Ja vad gjorde man igår. Det var inte mycket med tanke på att lilleman hade feber. Jag syde ett gäng dreggel lappar till Ida (Mårtens kusin) sedan åkte vi iväg till veterinären med Kixi då hon håller på att klia sönder sig. Förmodligen är hon allergisk mot kvalster och damm. Så hon får äta kortison så nu ska vi höja dosen igen (hon har ätit det innan men så skulle vi sänka dosen men nu blev hon ju smäre) Det finns ett test att ta så vi får veta precis vad hon är allergis mot och sedan då vaccin för det men det kostar ju en del så vi har inte bestämt oss än.
  På kvällen kom Marcus och vi åt fläskfilé gryta med pressadpotatis och sallad mums vad gott det var. Efter det blev det kaffe och godis, riktig fredagsmys!!
 
Idag var väl tanken att vi skulle åka ner till Marten och även träffa Håkan och Helena men med tanke på att Mårten fortfarande har lite feber så får vi hoppa över det. I em åker vi nog ner och kollar lite fotboll i alla fall!
 
Nej nu får jag ta en ropande Mårten!

sjuk son igen

Ja det är har inte varit den goaste natten. Mårten har gnällt och gnällt. Sedan vid fyra så låg han och små grät fast han var ändå inte helt vaken. I en timme höll han på så till sist så blev det blök byte och gos men det hjälpte inte. Tog även feber och det vissade ingen, JIIPPII det blir öppna och bad idag. Till sist efter välling och mys så somande han om och vaknade vig åtta. MED feber *suck* åhh vad tråkigt detta är! Tror att det kan vara tänder som är på G och därför feber. Så nu är det en inne dag som gäller. Men kl två ska Kixi vara hos veterinären så då får han följa med.
  Nej nu ska jag ta tagi i mitt hem här!

mammaträff x2 och tupperwareparty

Iväg och tankade bilen, upp till blomsteraffären och köpte en blomma till en av mammorna som hade gift sig. När jag åker från blomsteraffären så gnisslar det som fan om bilen *suck* jag hinner inte, har inte råd med detta. Tog svängen om macken och bad dom titta på vad det kunde vara för fel. Såg hur tusenlapparna bara flög iväg. Killen som hjälpte mig bad mig köra sakta fram och så lite till och lite till. Vips så har han en liten liten JÄVLA sten i sin hand så låter det inte mera...nästan så att jag gick ut och kysste honom hihi. 
 Äntligen kunde det bära iväg på mammaträff med mvc mammorna, idag var det träff hos Anna och Kevin i Horndal. Oj vad kul att se dom "små". Det känns helt klart konstigt att se att dom som låg i magen och som vi väntade så på, sitter/kryper/ålar och GÅR nu ( Ja lille Eric i Istorp går redan) Idag fick vi tacos och äpplepaj mums vad gott det var.
 Efter mammaträffen i Horndal bar det iväg på en annan mammaträff. Det var till min egna mamma som ligger på sjukhuset. Hon har opererat bort livmodern. Men hon mår så bra som man gör efter en operation, min kära mamma är enveten och stark så det är ingen fara med henne. ÄLSKAR DIG MAMMI!!
 
Vi var i princip bara hemma och vände för att sedan åka till Linda R på tupperwareparty. Denna omgången kunde man lämna gamla potatis/grönsaksskalare och få köpa en tupperware för 49:- igentligen kostar dom 99:- så det blev till att byta in två sådana :P men annars blev det inget mera handlat.
 När vi kom hem från Linda hade lilleman lite feber (igen) men jag tror att det bara är tänder som är på G, får väl se om han har feber imorgon annars blir det öppna först och sedan bad. Hoppas på att febern är borta då vi missade badet förra veckan.
 Nu är det soffan och TV som gäller, skulle behöva ta tag i tvätt och sådant men det får bli en annan dag.




Kortet är taget av Helena W i sommras när vi var hos henne och Håkan i gbg!


trött

Förmiddagen spenderade vi som sagt uppe i Viljans Park. Det var många mammor och barn som slöt upp och det är ju alltid kul!
  Halv tolv bar det ner till jobbet, oj oj vad trött jag redan var innan jag åkte ner och inte blev det så mycket bättre av att komma ner till värmen. Idag hände det inget speciellt, allt rullade på som vanligt. Nej förresten Sussane berättade att hon var gravid förresten åhh vad roligt! Lagom mycket folk var det idag oxå och inte en massa stoj och så.
 Fast både jag, och Emelie var skit trött så fick vi gjort massor av det som ska göras imorgon bitti (Robert hjälpte till oxå men han var inte så trött) så nu kan Lina, Sussane och Carina glassa imorgon bitti. Hoppas att man får igen det någon gång (det vet jag att vi får;))

 Imorgon är det torsdag och då är man leeedig igen åhh vad skönt. Hoppas på att lilleman sover länge för det behöver hans mamma göra. Kl elva bär det iväg på mamma träff i Horndal!
  Nej nu ska jag glutta på Idol rak lång i soffan!


Det blir konstigt

Ja det blir lite dumt med inläggen på tisdagar då jag oftast åker till öppna på fm för att sedan direkt lämna Mårten hos sin pappa, för att sedan åka och jobba. Och jag är inte hemma förrän vid tio på kvällen och då orkar jag tyvärr inte blogga.
 Idag ska vi en sväng till öppna, idag är det ute i viljanspark som gäller.
Kl 12.00 kallar jobbet på mig. Igår fick Esmir (en kollega) hoppa i och rädda en man, oj undra hur man hanterar det när det väl gäller. Man vet ju hur man ska göra nu, men när det väl händer något! Men det kommer nog att gå bra, som sagt man vet ju vad man ska göra!
 
Idag tänker jag lite extra på min mamma som ligger på operationsbordet...lycka till mamma!
  Älskar dig!!

Öppna,Fika,Handla & Smyckesparty

Vi började dagen med att åka en sväng till öppna, vi stannade inte så länge för vi skulle ju få besök av finaste Majvi idag!
 Åhh vad kul det var att träffa henne, vi hade en riktigt härlig fika/prat stund. Det är så skönt med vänner som inte blir sur bara för att man inte hörs av på ett tag. När man väl hörs av eller träffas så är det som om vi sågs igår *I like*

 
Finaste Majvi!!

 Efter fikat med Majvi så kom Mårtens kusin Ida...oj vad stor hon har blivit har ju inte träffat henne sedan den 6juni det är ju tre månader sedan *suck* och ändå går både jag och Linda H hemma ju så man skulle ju kunna träffas oftare. Men men så är det vi har olika saker för oss båda två!

 
Ida                               Ida och Mårten håller handen!

 Jag, Ida och Linda begav oss iväg för att köpa tyg (Mårten fick följa med mormor ut och gå med hundarna. Först till Fritsla tyglager hittade inget kul, vidare iväg till Skroten och där hittade det vi sökte. Så nu är det bara för Faster (jag alltså) att sätta sig och börja sy, får nog bli en annan dag i veckan kanske fredag eller lördag hinner inte någon annan dag då jag ju jobbar tisdag och onsdag kväll på torsdag ska jag hem till Linda R på tupperware party, vill ni beställa något så säg bara till!

 Efter tyg inköpen så blev det middag för mig. Det var ju ingen super duper god mat, kotletter, makaroner och ketchup men det gick fort ;)
Sedan bar det iväg in till stan i full fart. Skulle köpa en vinterjacka till Mårten och ännu en lite dop present till Ida som döps på söndag. Hittade en jacka på Kapphal och det känns bra nu är det bara mössa som åter står att inhandla, men jag har ju ett liiitet problem han vill ju inte ha någon mössa på sig drar ju av sig den hela tiden *suck* Någon som har något tips på hur jag ska få den att sitta kvar (utan att limma fast den) det funkar ju inte heller att knyta den för han lyckas ju dra av den ändå!
 
Efter att ha inhandlat jacka och piip (kan ju inte skriva det här heller) så begav vi oss hem till Gittan som hade smyckes party!
 Oj vad smycken det fanns och fina var dom oxå. Men jag köpte faktiskt inget och det känns bra! Har ju som jag skrev innan en del smycken som knappt används!


Värdinnan Gittan som spexar som vanligt!


Ja mycket smycken var det!


AnnaKarin provar örhängen!


Fina Stina


Mys med systrarna Östling!
Go natt


Städat :)

Ja då har man varit redig och städat övervåningen. Det var på tiden om man säger så. Klart att man har städat av badrummet fast inte så mycket mera.
 Mårten har inte varit på världens bästa humör ikväll, vet inte om det kan vara lite mera tänder som är på G för han har gärna sina fingrar i munnen eller om det är förkylningen som börjar trötta ut honom.
 Imorgon får vi besök av min gamla jobbar kompis Majvi, ska bli så mysigt att träffa henne.
Sedan kommer Mårtens kusin Ida hit och vi ska titta på tyg. På kvällen är det smyckesparty som gäller inne i Borås. Kommer inte att köpa något då jag redan har en del smycken och dom använder jag inte ens!
 Nej nu ska jag lägga mig i soffan eller varför inte gå och lägga sig, i rena sängkläder åhh vad härligt.

 
Några bröllopskort jag har gjort!
 Vill ni ha hjälp med att göra ett kort, så säg bara till
så fixar jag det åt er mot en liten peng!
(lite suddiga, men det bjuder jag på ;))

Vissa förhållanden slutar lyckligt. Andra med äktenskap.
Källa: Okänd

Undra om ordspråket stämmer?

Ps Ni vet väl om ni klickar på dom små bilderna så blir dom förstorade Ds

Söndag...

Det blev ingen duva uppe hos Emma och Fredrik igår, men en jätte god kycklinggryta med ris. Tack för en mycket trevlig kväll! Vi får ta och bjuda igen!!

Edwin, Fredrik och en bit av Ella

Fina Edwin

Emma och Ella



  Kvart över tio gick vi iväg för att gå tipspromenad. Idag var vi många som gick tillsammans *roligt* Emma+barnen, Jan och Marléne+barnen och Linda med Alicia. Får säga Grattis till Jan som hade 11 rätt av 12 medans vi andra hade 10 rätt, hur gick det till?? Hmm tror Jan visste en fråga utan att berätta det för oss så att han kunde vinna över oss....mmm så var det nog.
Efter promenaden blev det fika ute hos Emma det var mysigt!
 
Idag spelade A-laget träningsmatch och vem är inte på plan i motståndar laget utan Jennis kille från Hestar, snacka om att bli förvånad! Nu gick ju inte matchen så bra så mera om den behöver vi inte prata om ;)
 Nu väntas det söndagsmiddag som Jan sa idag, nej det är inte stek, potatis och sås utan PIZZA och ni annar inte hur gôtt det ska bli!

Ifredags kom ME and I kläderna åhh vad kul!
Här är kläderna jag fick!

En filt med möss på längst till vänster
En t-shirt med giraffer på
En tröja med monster
Blå mysbyxor
Och en t-shirt i frotté med moln på!
 Och så dom gröna byxorna med hjärtat på rumpan.


mums vad glasrutan smakar bra!


Djurparken...

Dagen startade såå bra. Fick sova ända till kvart i nio och då vaknade man av Peters ljuva stämma och undar hur han kan vara upp redan. Fixa frukost och sedan var det till att packa väskan för ett djurparkenbesök.
 Idag var vi ett gäng som åkte iväg. Jonas, jag, Mårten, Emma E, Fredrik, Ella, Edwin, Linda, Tilda, Anna och Ida. Det var så mysigt att träffa Anna och Ida var ju ett tag sedan nu. Fam Johansson kunde inte följa med då stora tösen inte mådde 100, hoppas hon mår bättre!

 Vi hade väldigt tur med vädret då det började regna precis när vi var på väg ner för backen och på väg hem, snacka om planering ;)
 Ikväll blev vi upp bjudna på duva (tror jag) till Emma och Fredik. Trevligt,och dessutom slapp man planera maten!


Inne på barnens Zoo!

Hej hej geten!

Anna och Ida.

Edwin

Tilda,Linda och Joakim nej förlåt det var ju en gris ;)

En slö björn!

Små lejon!

Mamman till ungarna gick utanför och ville in till dom!

Pappan....

Emma och Fredrik

Söta Anna.

Tilda trillade inne på barnens Zoo och skrapade upp lilla näsan.


födelsedagskalas i varberg

Natten har väl inte varit den bästa, men den har funkat. På fm var vi på öppna en sväng och det var riktigt mycket folk där uppe för att vara en fredag. Det har ju inte varit så många innan typ 3st.

 Efter öppna åkte vi ner till min moster (och gudmor) Ingalill i Varberg och fira henne. Hon fyller XXår imorgon, ålder spelar ju ingen roll ;)
Det är alltid lika mysigt att hälsa på i Varberg, synd bara att Stig inte var hemma men men kanske nästa gång.
 Min moster passar även sina barnbarn varje fredag Jakob och Isac, det är så mysigt att träffa dom och de passar Mårten så bra.
Nu ikväll har jag och Mårten varit hos farmor och farfar oj oj vad goa äpple kakor hon hade bakat så vikten var det svårt att tänka på när man var där uppe ikväll!


Isac provar hakklappen


Bus med Isac innan vi ska åka hem.
 Jackan Mårten har på sig har vi vunnit på
http://prinsessansdagbok.blogg.se


Isac,Mårten och Jacob!


Grattis kära moster på din födelsedag imorgon!
Puss och Kram


Helena fast i poliskontroll- Pyret fått körkort

Ja det har varit en händelserik dag idag som ni kanske förstår hihi.
  Näh nu ska jag ta dagen från början. Vi börjar våran dag med en snabb sväng uppe på fiket, jag åt frukost och Mårten bulle. För att sedan be ge oss ner till Kinna för att inhandla vissa förnådigheter, så som present till min moster som fyller på lördag fast vi ska dit och fira henne imorgon. Presenten hittade jag inne på Shop around the Corner, har ni inte varit inne i butiken så ta en titt, finns mycket fint både till dig själv och för att ge bort! 
 Nästa mål var dop present till Ida som ska döpas om en och en halv vecka, vad det blev kan jag ju inte säga ;) vi hittade den hos Birgitta på Råvarulagret.
  När jag var och handlade mat på Willys så ringde en glad Pyret som hade fått sitt körkort GRATTIS tjejen!
Nu ikväll åkte jag och Helena ner och simmade lite, det är så skönt med vatten! På vägen hem blev vi stoppade i poliskontroll och med lite övertalning att jag skulle ta hand om henne och lite flirt så kunde vi åka där ifrån ;))
Näh då hon klara sig så bra.


Corre gör arga minnen


Söta Tilda och Johan


Ja du Emma du blir alltid lika bra på bild ;)
Men visst är det gott med kanelbulle?


GRATTIS Anna på din 25-årsdag!!

promenad och hästtävling

Efter att ha gått en kort promenad uppe i det stora samhället med Emma J, hamnade jag och Mårten på hästtävling, ojoj vilken sport (om man nu kan kalla det för sport ;))
 Ja det kanske var lite spännande eller not, då varje person visst tävlade mot sig själva så alla fick rosett om de hade klarat banan. Vaddå så kan det ju inte funka, alla kan ju inte vinna!! Äh förstår mig inte på det! hehe
  Idag sträckte jag min kära rygg så jag har lite ont om man säger så :( så är det någon snäll människa där ute som vill komma och massera min rygg (gratis) så är det bara till att höra av sig! ;)



Heja heja hästen!


Therese var oxå där!


Grabben tyckte nog att det var
jätte kul på hästtävlingen!





Håller på att bli mera knäpp än vanligt...

Usch och fy vad tråkigt det är att gå hemma med ett sjukt barn. Idag är han mycket piggare bara lite snorig. Det känns som om vi kan gå ut och träffa folk imorgon, eller vad tror ni?? Finns ju risk att snoret håller i sig ett tag och jag känner ju inte för att sitta instängd några veckor.
 Idag har ändå dagen gått relativt fort. Jag har bakat en hel lång panna äpplekaka som äts med vaniljvisp *mums* Emma J har oxå varti här typ i några timmar, godingen Pyret kom oxå förbi en sväng. Lycka till gumman imorgon på uppkörningen håller varenda tumme för dig!

Hade tänkt att åka iväg en sväng nu ikväll och uträtta några ärenden, men så blev det inte då J hade lovat bort sig på jobb ikväll. Så det får väl bli en promenad med hundar och ett barn!
 Nu ska det ätas här, korvstroganoff med ris och varm majs!


fastnat i vinkelvålt

Hörde utifrån hallen att Mårten var arg för några dagar sedan, tänkte väl att det löser han snart själv, han får väl inte tag i någon sko som han vill ha. Men tillsist hör jag att han blir ledsen, går ut och tittar till honom och då har han fastnat i sko stället, hihi såg faktiskt lite kul ut :))

  
Visst ser det lite kul ut?

Ja igår var ännu en lugn dag för oss. Var uppe på VCT med Mårten för jag misstänkte att han hade ont i halsen för han ville inte riktigt svälja och när han gjorde det såg det ut som om det gjorde ont.  Men det såg bra ut i halsen och det var ju skönt! Hittade någon prick på kroppen, frågan om det kunde vara vattkoppor bara till att vänta och se om det kommer någon mera. Men idag har det inte kommit några fler och den som var störst igår har försvunnit. Humöret är väl så där på lilleman men det funkar.

 Igår kom B2 en sväng och hälsade på och sedan på em kom även Helena och mormor.
   På kvällen kände jag att jag behövde komma iväg en sväng, så efter promenaden med hundarna och Mårten så åkte jag och Emma J till B2. Skönt att komma utanför väggarna.
 Idag blir det lugnt, kan ju kanske bli en promenad om vädret tillåter. Pyret prata om att hon skulle komma förbi en sväng idag får väl se när hon dyker upp.
 Kanske man skulle baka en äpplekaka har ju vaniljvisp!

RSS 2.0