inne dag

Ja då har man spenderat mer än halva dagen inne nu då. Kan ju inte påstå att det är så kul, men har man en sjuk son så får det blir så. Klart att jag kunde tagit på honom kläder och gått en sväng men har liksom inte orkat det!
  Men mysig lunch daté fick jag idag ;) Emma J kom hit och hade köpte med sig tacooos tillbehör så vi åt det, TACK snälla Emma. Efter lunchen tog jag sonen min och så gick vi och la oss i soffan, först somande han, jag ville se förlossningskliniken som gick på tv och jag kämpade och kämpade men i reklamen slog även min två blå igen, och skönt var det!
 Så nu sitter man har vid datorn, sonen har just nu fått någon energi och leker en stund själv.


  
Ja han är ju inte jätte pigg om man säger så!

en sjuk son

Idag skulle vi vart iväg på mamma träff i Kinnahult, men igår kväll så började Mårten snora, men trodde nog inte att det var någon fara. Men när vi gick och la oss var han så snorig och ledsen, han kunde ju inte suga på sin napp som han ville bara för att han var tätt i näsan!
 Idag när vi vaknade var det feber och ännu snorigare, så det blev till att stanna hemma idag, stackars Johanna, det var inte bara vi som inte kunde komma utan Anna+Eric och Martin+Ronja här har Johanna förmodligen stått och slitit med mat på fm. Men jag lovar vi kommer NÄSTA gång!
 Nej nu ska jag ta hand om en sjuk son!


6-2

Mammi jag sitter här borta med Lisen, Sarah och Linus en sväng!

 Hej hej

 Åhhh spännande!!!

 Undra vad som gömmer sig här bakom!?

wow coolt!

 Hallå här i från ser man ju mycket bättre! Kom hit!

 Man måste ju vila lite!


Mamma åk du! Jag åker med Linus får se när jag kommer hem!


herr kantarell

Åhh vilket underbart väder det var för att ge sig ut i skogen!
 Idag fick Mårten hänga på ryggen, och det var han nöjd med!

Haha mössan sitter på sned och han är trött, så han ser ut. Men som sagt vi var ju i skogen spelar ju ingen roll hur man ser ut där!

Idag hittade vi faktiskt lite svamp och så vann jag ju igår, så ikväll blir det svampmacka och till middag kanske jag även slänger i lite svamp i såsen. Söndagstek, potatis och sås!
 Ikväll blir det innebandy (träningsmatch) FIF möter Kinna så det blir nog en intressant match ikväll.
Idag ska jag bjuda Marcus på mat har jag lovat, får ju ställa upp när han betalade mitt inträde igår, TACK så mycket du ska få tillbax pengarna!

 
Ljung är så fint!


Visst ser det skönt ut?

 
Nej vi plockade inte dessa.
Men visst är dom fina?




Men dessa plockade vi :))


 


sicken lördagskväll

Ja här satt vi hemma i soffan och bara tog det lugnt. Fick några sms av Emma J om att hon ville jag skulle följa med ut! Nja kände ju inte direkt att jag hade råd så jag satt här och vela fram och tillbax. Men efter en del övertalning, tjugo i tio så bestämdes det att jag skulle följa med. Av med mysbyxorna, av med den slitna toppen, på med jeans och en röd topp. På med lite nytt smink fixa till håret lite grann. Sprang ner för trapporna till källaren och hittade lite gott gott att dricka. Så två minuter över tio var man uppe hos Emma och tog sig en shot och grogg. Elva bar det iväg till hotellet. Snälla Lisen körde oss. Väl på hotellet så mötte vi även upp Marcus, Martin, Rikard, Linda och Martin. Det var en mycket trevlig kväll. Tack Emma för allt igår! Idag är jag inte alls dålig och det känns skönt! Inte som förra helgen.
  Nu ska det ut och plockas svamp får väl se om vi hittar något bara!

TJING

Ätit kräftor

Jag, Emma och barnen åkte upp till våran höstmarkand idag hela 3 stånd stod där uppe! Tog några lotter av Rödakorset och vann kantareller och kaffe! Sedan giock vi till Cafeét och där blev det kaffe med äpplepaj *mums* vad gott!
  Hem och la mig i sängen med lilleman och vila åhh vad mysigt det var! Efter vilan åkte jag och Mårten upp till Emma J och tog lite kaffe och tjöta. Ikväll har inte hänt mycket, vikt lite tvätt ( ja det är normalt att göra en lördagkväll) la in lite kläder som Mårten fått men som är förstora just nu. Efter att lilleman har duschat med sin far och fått sin välling så stupade han i säng men det kanske inte är så konstigt då han bara har sovit en gång idag. Idag blev det kräftor till "kvällsmat" mm de är så goa, speciellt när man har fiskat och kokat dom själv!
  Emma var liite sugen på gå till hotellet, men tyvärr har jag inga pengar :( Marcus bjöd i och för sig på inträdet men det kostar ju lite ändå. Man ska ju ta sig fram och tillbax och sedan vill man ju gärna ha något litet att dricka! Det kommer fler chanser.
 Nej nu är det tv som gäller!

GOO MORGON

Vaknar av att sonen kommer klättrade på mig och är såå glad. Mys i sängen innan han blir trött igen och lägger sig för att sova en sväng.
 Denna lördagen är helt tom i almenackan och det känns hur bra som helst. Ska ta hand om lite tvätt. Får väl ta och tvätta om den tvätten som jag hängde ut igår *suck* varför ska det jämt börja regna när jag har hängt ut tvätt. Kan ju säga att jag inte hänger ut tvätt pga att det alltid börja regna när jag hänger ut och likadant igår, det såg ju väldigt bra ut igår när jag hängde ut det men men på em (när jag inte var hemma) som kom regnet.
  Ha en FAB lördag och krama någon du tycker om lite extra idag!


Prinssessan Lovas födelsedag

GRATTIS Lova på 1-års dagen. Oj vad tiden går minns ju den som om den var förra veckan.
   Din mamma och pappa ringde ner mig på kvällen den 27:e och frågade om jag kunde komma ner och passa dina stora syskon, och visst kunde jag det. Minns att jag stod och hängde upp tvätt i källaren. Åkte ner och din mamma var helt säker på att de bara skulle in på en koll för att sedan komma hem igen, men jag sa till dom att dom kommer inte hem utan en bebis ;) Dom åkte in runt halv nio/nio tiden. Tiden den gick och gick oj vad spännande det var för mig! Halv ett bestämde jag mig för att skicka ett meddelande bara för att kolla om det trodde de skulle komma hem eller om jag skulle gå och lägga mig. Fick inget svar så jag gick och la mig. Vid halv tre på natten fick jag ett meddelande att en liten tös hade tittat ut, åhh vad glad jag blev kan ju säga att det var svårt att somna om för jag ville berätta för dina syskon att du hade kommit ut.
  Halv sju vaknar jag av att Tilda tittar på mig och frågar om din mamma och pappa har kommit hem, och då äntligen fick jag berätta att hon hade blivit storasyster igen åt en liten tjej. Att sedan få gå ner och berätta för Albin att han hade blivit STOREBROR var hur häftigt som helst, han trodde inte på mig först, men sedan var lyckan i ögonen!
  GRATTIS igen Lova!


          
                                                                                                                                     Lova tackar för presenten och ger Mårten en kram!

  
Måste visa en klänning som Majvi har sytt till mig och med mitt egna namn på desutom så att ingen annan tar den.
(Ja jag är trött)

Tänk på att ni är värdefulla precis som ni är!

Handling, bakning och Me and I party

Ja det är vad min dag har bestått av!
  Jag och Mårten tog det lugnt på fm, kom iväg runt elva tiden för att handla.
Var KAOS inne på Willys, dom håller ju på att bygga om *suck* snacka om att det var rörigt! Efter mycket vel inne i affären kom vi äntligen till kassan och vad händer där, jo Mårten slår i sitt ansikte i vagnen och trött på det så blir han jätte ledsen. Det gick inte att trösta honom så det var bara till att ta honom på höften och börja packa upp varor. Och bakom mig står det två ÄNGLAR jo det är sant det var ÄNGLAR. I alla fall så hjälper dessa änglarna mig att packa upp alla mina varor på bandet medans jag står med en ledsen son på höften, sedan går dessutom en av änglarna och packar mina varor..ojoj kan inte vara mera tacksam!
  När jag väl ska betala, tror ni att mitt kort funkar, näh precis *SUCK* så nu står man där med en lite lugnare son och många varor som inte är betalda, som tur är har jag ett kort till ute i bilen så jag fick ställa alla varor för att hämta kortet, pjuh det funkade!
 Stannade på McD och tog med mig mat hem, tyckte att jag var värd det :)
Sedan hemma så var det bakning som gällde, två olika bröd och morotskaka blev det!
  Vid halv sju kom gästerna in droppandes och hela 16 st kom oj vad många men åh vad trevligt det var!
Fick köpt en grön plychdress men ett hjärta bak på rumpan+ en hemlig gåva. Fick ju även beställa 4st plagg för att jag var värdinna + att det kom så många :))

    
Försökte ta ett kort på Emma och Marléne men ja vad ska man säga dom blev ju inte jätte bra och vem beror det på (Emma ;))

Linda Marie (säljaren) Marléne, jag , Mårten och Frida. Nu ska det provas plychdress



Det är inte lätt att heta Mårten och ha en mammi som heter Ann-Sofi när det ska provas kläder :)


Men bra blev det!!


TACK ALLA SOM KOM IDAG!

snart sängen...

Ja då har man gjort färdigt denna dag. Greja som sagt här hemma på fm för att sedan åka til jobbet. Idag på jobbet var det babyim och som förra veckan sakande jag Mårten extra mycket!
  Det har varit lite lagom med besökare på jobbet idag, inte för mycket inte för lite och det är skönt!
Nu när jagkom hem så har vi ätit lite kräftor och lilleman hörde nog sin mammi för han vakande och ville vara med mig. Men nu är det dax för både mammi och lillman att gå och lägga sig :))
 Imorgon är det handling (orkade inte handla efter jobbet) fixa och dona ska ju ha Me and I party här hemma imorgon kväll, så lite fika får man ju allt bjuda på!


Gillar detta kortet starkt så lägger in det igen

Grattis Anders och Åsa

Inatt fick våra goa vänner en liten son, Tage!. GRATTIS! Så nu ska man snart få snuffsa på bebis igen...mysigt värre.
 Ja jag ligger en dag efter med bloggningen, men det är bara för att först var jag på öppna sedan åkte jag direkt och jobbade för att sedan komma hem tio över tio och slänga sig i sin säng.
 Idag på fm har jag frusit in 202 kräftor så nu börjar det ta sig i fysen. Kommer nog inte att åka och fiska någon mera gång vi har tillräckligt sedan så måste vi ju spara kräftorna tills nästa år!
 Nu ska jag skriva en låång handlingslista ska ha Me and I party imorgon så det är ju lite att fixa till. Får se om jag åker och handlar efter jag har slutat halv nio eller om jag åker och gör det imorgon, får helt enkelt se hur trött jag är ikväll!

Måste ju även säga GRATTIS till Marlené och Jan som ska gifta sig den 13feb.
 Nej nu ska jag sätta fart här om jag ska ha fixat allt innan jag ska lämna Mårten tills sin farmor halv tolv!

Öppna och Ge-Kås

Idag sov vi länge, åhh vad skönt det var. Mårten hade inte ens vaknat när jag gick in i duschen :) och det var så skönt att bara stå där när man vet att han inte "väntar" på en.
 Vi åkte upp till Öppna idag och nu märktes det verkligen att semestern hade tagit slut, för det var mycket barn och föräldrar där men det är bara kul :)
  Efter öppna hämtade vi Helena för att be ge oss till Ge-Kås. Alltid lika kul att åka dit och pengar det spenderar man.
Igår blev det regnkläder till Mårten, mössa, vantar, byxor, body och tröja. Helena köpte en jätte fin piké tröja med Alfons Åberg på TACK gumman. Sedan blev det ju vanloga krafser schampoo, balsam m.m.
 Nu är det öppna som gäller sedan ska jag iväg och jobba direkt och kommer inte hem förrän tio ikväll.


Uppdatering

Ja här kommer min helg nu då!
 I fredags kom Pyret, Emma, Maria och Josephine hit för att ha lite tjejkväll med kex, ost och vin :) Maria åkte tillbax till lund igår så det var liten avskedsfest för henne oxå.
  Kvällen var mycket trevlig och det var en del prat om sex, sexleksaker m.m. precis som det ska vara på en tjejkväll.
Kan ju säga som så här att det blev lite för mycket av det goda för vissa (typ mig själv) fy fan vad dålig jag var i går (lördags) ojoj det var jätte länge sedan jag var så dålig, har nog aldrig varit det kommer jag på nu. Men men det är sådant som händer.

Pyret                       Josephine                    Emma                      Maria



Jag och Maria.
Vi är lite suddig men det var så vi såg oss själva oxå!

Hela gänget samlat!

Hmm vet inte riktigt vad Pyret gör här. Ni får leka med fantasin själva ;)


Efter att ha legat i soffan eller sängen hela dagen (även besökt Ulrik) så tvinga jag in mig i duschen för att vi skulle iväg och fiska kräftor vid tre.(lördag är detta)
  Denna gången blev det bara Peter som följde med. Clas och hans son Johannes kom upp lite senare på kvällen.
När man väl hade kommit iväg så var det riktigt skönt, men kan ju säga att jag var bakis hela dagen igår.
Vi fick 202st matkräftor igår och det känns ju kanon. Så nu kommer man ha lite i frysen i vinter, alltid mysigt att ta upp och äta på en fredag/lördagskväll.

Så här fin var Mårten i fredags innan tjejerna kom han kröp under våren grill och det var liiite sotit där *suck* och han var ju ny badad hihi.


 Ja det var min helg detta. Och jag känner att jag har haft en bra helg.
 Hoppas ni läsare oxå har haft det. (om jag nu har några läsare, ingen som kommenterar något ju ;;))


Dålig uppdatering

Ja jag vet att jag inte har skrivit något sedan igår middag. Jag och Mårten fick sällskap av Pyret, när vi skulle bada. Mårten är som ett litet sjölejon i vattnet.

 Hem och fixa lite mat innan tjejerna skulle komma på tjejkväll, åhh vad mysigt vi hade det och oj vad mycket alkoholintag det blev för min del *suck*  Så idag har inte varit någon rolig dag, legat hela dagen men ska nu ge mig upp i duschen för sedan ska vi iväg och fiska kräftor, är väl dock inte riktigt på humör för det hade väl helst legat kvar hemma i soffan men det kan kanske vara skönt.
 Bilder kommer senare efter går dagen har inte riktigt ork till att ladda upp det!

Fredag :))

Ja då var det sista dagen innan helgen! 
  Vi åkte upp till öppna som har babygrupp på fredagare, det är alla som är under ett som får komma. Vilken tur att jag messa Anna och frågade om hon skulle komma för hade hon inte gjort det hade jag och Mårten varit själva med fröknarna.
 Lite lek och sång stund sedan blev det fika *mums* man får köpa nybakade frallor på fredag där uppe och det tackar man ju inte nej till.
  När Mårten har vaknat så ska vi åka ner och bada. :)
Ikväll kommer några tjejer hit och vi ska äta kex och ost och dricka vin. Vi ska sitta ute på våran altan under markisen med en massa ljus tända och filtar. Det är så mysigt att sitta där när det regnar!


 

Gjort staden

Jag skulle åka in till staden och uträtta lite ärenden, så som trapp grind. Ulrika och Lova gjorde oss sällskap, mysigt annars hade vi fått åka själva, men trevligt sällskap är aldrig fel.
 Så vi har gått omkring i stan nästan hela dagen och det blev shoppat lite. Jag fick köpt en tröja till Mårten med en älg på, en blus till mig och en trappgrind hit ner. Ska ju ha en uppe med men det är ju inte så bråttom med för vi är ju inte så mycket där än!
 Lunchen åt vi på Tahi Silk place. Det var Mårtens första resturangbesök, vet dock inte om han sköte sig så bra då det låg en massa ris, kyckling och persika runt honom sedan, hihi men vad gör det, det är ju bara barn! ;)
 Nu är man lite lätt sliten men det är väl så det ska vara när man varit iväg en hel dag, ikväll får vi se om det blir till att åka fram och titta på lite fotboll. Oskar ska spela med P14 idag och det kan ju vara lite kul att se.
 Hade tyvärr inte med kameran idag så det blir inga bilder från dagen.

Krama någon du tycker om, du vet inte när du träffar personen igen!

trött...

Då har man jobbat sin första riktiga vecka haha ja jag kommer bara att jobba två dagar i veckan (om jag inte går in och tar ett extra pass vill säga) och det känns JÄTTE lagom att bara jobba två dagar i veckan.
 Idag började babysimmen och då saknade jag min prins extra mycket :( och vi som skulle vart med på en fortättningskurs idag, men men så är det kommer att gå fredagar med honom istället men då är det grundkurs och det har vi ju redan gått men jag kan ju en del själv så jag kommer att köra min egna lilla kurs med Mårten.
 Imorgon är det många planer på G, får väl se vad som bestäms, skulle behöva åka in till stan en sväng och göra lite ärenden men så ska det ju bli fint väder och då lockar ju det att  vara ute. Ett sista dopp i det blå ute kanske man skulle ta!? Ja vi får se vad som händer.
  Nu ska jag gå och lägga mig och läsa och sedan sova sött.


En god natts sömn

Ja det var länge sedan jag har sovit så här skönt, kan det bero på att jag jobbade igår kanske ;)
 Mårten vaknade vid tre och jag registrera det knappt, uppe och gav nappen sedan somnade jag igen!
Nu ska vi snart be ge oss iväg, ska bara packa ordning hans grejer och borsta tänderna!
 Ha en bra dag!

Då var den gjord

Nu är man hemma trött, ont, sliten och lite hungrig!
 Det var en mycket lyckad dag tycker jag. Det har inte varit så mycket folk så man har kunnat ta tid på sig i kassan och det känndes skönt!
 Sedan har man ju jobbat med trygga kollegor Anna och Lina och det gör ju inte saken sämre.
Nu är det sängen som ropar. Imorgon bär det av till öppnaförskolan som börjar imorgon :) sedan bär det direkt av till jobbet Imorgon får Mårten vara hos farmor och bli bortskämd!!

Go natt


Ännu ett kort min lillebror har tagit!


Första riktiga arbetsdagen knackar på

Lite syre genom kroppen fick man äntligen igår, tog ju ett tag innan man kom ut ur huset men när man väl gjorde det så var det riktigt skönt :)
 Jag åkte upp till Fritsla Tyglager ville ha bokstäver som man hänger på väggen visste inte riktigt vad jag skulle ha för ord, men när jag väl kom upp och fick se detta så blev jag tagen.
 
Visst blev det bra? Vi möts av detta då vi öpnnar ytterdörren!

På kvällen åkte vi upp till Anders och Åsas nya hus, vad bra det blir!
 Planerna är ju att flytta in till helgen och jag håller tummarna på att det går och att det inte kommer någon bebis!
Tog en sväng om Basterås och tittade till ett stort vildsvin som dom hade hängades där...usch för att möta ett sådant i skogen!


Snart bär det iväg på första riktiga arbetsdagen på ja vad blir det 5 år ojoj snacka om att tiden går. Har ju varit sjukskriven för min rygg innan jag blev mammi ledig. Men nu börjar allvaret igen och det ska bli både skönt och kul att komma iväg.

När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig.
Källa: 
Nalle Puh


Bad day

Idag har det inte hänt så mycket än, vilket är skönt. Har fruktansvärt ont i min höft idag :(  tycker inte att jag bär lilleman så värst mycket men får nog bli ännu hårdare med att inte bära honom.
  Petra kom förbi en sväng i morses och lämnade nallen som vi hade glömt hos henne härom dagen, hennes dotter Natalie är på Cypern och hon hade sagt att det  var 30garder varmt på natten pjuh det är varmt det!
Ja det har verkligen inte hänt mycket idag, jag la in en maskin tvätt och suttit vid datorn det är vad jag har gjort idag (lilleman har sovit)
 Men nu ska man ge sig ut lite och få lite friskt syre genom kroppen. Men först måste jag bara vänta till ortopeden svarar, det är telefonkö. Förstår inte att man inte kan lösa det på något annat sätt än att man ska få stå i kö t.ex att dom ringer upp när dom kan, vet att det funkar så på vissa ställen men varför kan inte alla ta efter det hmm!
Jag fick plats 20 när jag ringde och nu har jag plats 13 och jag har väntat i 13 min *suck*  tänk om jag skulle bli urkopplad eller något NEJ det får inte hända, häromdagen när jag ringde fick jag plats 52 och en väntetid på över en timme, så det får verkligen inte hända något (mer än att jag kommer närmare plats 1)
Nu är jag plats 11 och väntat i 16 min, underbart!!

Lägger in ett kort på plutten när han döptes!

Ännu en lugn dag :))

Åhh vad skönt det är när lilleman somnar om på morgon :) vi sov ända till halv tio efter att han hade fått välling vid halv åtta!
  Sedan blev det frukost i lung och ro. Efter det tog jag den långa handlingslistan och åkte och handlade, dock inte kul men var själv och det är skönt att vara ibland :)
I dag spelade P12 match så jag åkte fram och tittade på Oskar Dalhén med lagkamrater. gick inte så bra för dom, mer skriver vi inte om det ;)
 Hemma fick jag hemma gjord pizza inte fel alls, mums vad gott det var!
En promenad runt Finabo fick det oxå bli med Ulrika, Lova och Nala.
 Nu är det plock här hemma innan man slänger sig i soffan en sväng innan sängen ropar på mig.
I veckan som kommer händer det saker. Ska ju börja jobba på tisdag och onsdag, det är med delade känslor men det kommer att gå bra, bara man väl börjar!!
  Kräftfiske, tjejkväll och dylikt står på schemat oxå så det känns som om det kommer att bli en mysig vecka!

500 000 svenskar lider av dylexi.

Källa: Helsingborgs Dagblad
hihi

Lägger upp en bild som min lillebror har tagit!!
 Åhh han är så duktig min bror! Älskar dig!!


Trött

Ja idag har det varit en slö lördag och det har varit så skönt. Åkte en sväng till Petra och fick lite kaffe, det var ju inte direkt igår vi träffades, de håller på att göra om sitt kök, vad bra det blev!
 Efter lite kaffe och prat så begav jag mig hemmåt för jag skulle få främmat av goa vännerna Helena och Maria. Satt och prata och drack kaffe (ja igen)
 Sedan är em gått inte gjort så mycket mer än att lagat mat och hängt upp en tvätt.
Nu har jag precis varit och köpt gotta, oj oj jag som skulle tänka på vad jag äter men vaddå det är ju bara lördag en dag i veckan, det blev inhandlat cola, pilerövisar (ostbågar) och Geisha, så nu sitter man här och trycker i sig en massa onyttigt men vad gör det man lever ju bara en gång ;)
 Nu ikväll blir det soffan och mys ska äta lite kräftor mmm det är så gott att äta sådant man fiskat och kokat själv!

Ha en skön kväll!


Lördags morgon

Ja efter en natts god sömn så är man nu redo för en lördag. Vet ju inte riktigt vad som kommer att hända idag men det kommer att bli en lugn dag/kväll. Det ska bli riktigt skönt att bara sitta ner och inte göra något ikväll :) äta lite kräftor.
 
Våra goa vänner från Götet :)


En del av tjejerna som tittade på fotbollen igår.
Lisen, Louise, Pyret och Helena
 

Mys

Dagen började som sagt lugnt=skönt! Vi tog en promenad jag, Mårten och hundarna. Upp till affären, blomsteraffären och hem till Maria en sväng och fick lite vatten, var ju faktiskt riktigt skönt och varmt ute. Marias mammi Anneli tyckte att Mårten kunde stannat hos dom *ler*
 När vi kom hem kom min mammi hit för att ställa sin bil här medans dom åkte ner till stugan, pappi kom för att hämta upp mammi så vi fick även träffa honom.
 Sedan ringde dom goa vännerna för Götet och sa att dom var på G, dom skulle fixa något litet att äta innan dom kom, men det tyckte jag var onödigt så jag fixa det. Det blev revben (ok Håkan kamben var det ju ;)) sallad, potatissallad och färskt bröd mums vad gott det var.
 Ikväll bar det iväg på fotboll kan ju inte påstå att det gick så bra för dom, men men som jag skrev innan att det är alltid mysigt att träffa folket där nere!
 Nu hamnade man i soffan med myskläder men funderar starkt på att gå och lägga sig och läsa. (Ja man får gåoch lägga sig innan tio en fredag ;))

Allt du säger skall vara sant, men du behöver inte säga allt som är sant.
Källa: Göran Persson

 

Torsdag..

Ja vi begav oss iväg till Örby och loppis, vet väl inte riktigt vad jag hade förväntat mig men kanske inte att det skulle vara i en källarlokal med massa skit hihi.
  Hittade dock två små vasar, jag har varit ute efter det då man har plockat lilekonvaljer eller vitsippor som man får sätta i glas bara för att man inte har några små vaser.
Efter fynden åkte vi till Emmas mormor och morfar och tiggde till oss lite kaffe uppe i Stänge ;) liten rolig grej dom har alltså "sommar" stuga i Fritsla (lite utanför) och dom bor i "centrum" i Fritsla hihi, i slutet av augusti ska dom packa ihop och flytta tillbax hem igen.
Dom tyckte Mårten var så go! Alltid lika kul att höra!


Erik, Ulla-Britt och Mårten

Ulla-Britt och Mårten busar med Clas Ohlson reklam

    
Solnedgång i Stänge!

Ja och så var det fredag. Morgon har börjat bra. Mys i sängen lung frukost och nu kaffe vid datorn då lilleman sover en sväng.
 Dagen är öppen och det känns skönt, måste ta tag i tvätten i alla fall en tvätt måste tvättas, har haft ont i min rygg i veckan så man har inte direkt haft lust att tvätta och greja. För er som inte vet så är jag stelopererad i ryggen sedan 2007, gjorde en diskbråcksoperation 2004 sedan steloperation 2006 och 2007 uppe i Strängnäs. Är mycket bättre men får mina skov då jag har mycket mera ont och är nu inne i ett sådant skov :( väntar på röntgen för att kolla så att allt står rätt till där inne! (nej det är inte huvudet dom ska röntga, tur är väl det för där står det inte rätt till hehe)
Ev. kommer mina go vänner Hella och Håkan från gbg en sväng i em. Åhh tycker om er!
 Ikväll blir det till att kolla på fotbollsmatch, det har väl inte gått direkt bra för laget men trevlig gemenskap är det på läktaren med tjejerna i alla fall det är mycket därför man går dit :)

Att bara älska någon utan att våga berätta det för personen är den största förlusten av alla.
Källa Henrik Jonsson

En härlig torsdag...

Torsdagen började jättebra. Mårten vakande runt kvart i sju och fick välling och SOMNADE om jösses vad skönt. Jag var inte sen med att somna om ;)
  Vaknade runt halv tio och kom på att det skulle ju vara lekdaté uppe hos Linda, så det var bara till att slänga oss in i duschen och åka upp! Mycket trevligt. Barnen lekte och stojade blir ju en del. Det var Marlené med Othilia, Edla och Corinne, "nya" Emma med Edwin och Ella, jag och Mårten och så klart Linda och Tilda!

  
Ella         
        
Edla och Othilia
         
"nya" Emma & Linda        Marlené & Othilia
 




             
Tilda, Ella, Mårten och Corre    Ella & Edla kramas     Linda hade bakat muffins!
 Hmm fick inget kort på Edwin..men jag lovar det kommer att komma någon dag!

Efter lekdatén så åkte vi hem till Maria för att kolla om hon ville följa med till Cafét och äta lunch. Och visst ville hon det men var bara tvungen att måla färdigt fönsterna hon höll på med.
 

 
Linnea var oxå hemma, hon har halsfluss och urinväginfektion så hon fick penecillin igår så hon är på bättrings vägar idag. Hon tog en sväng med Mårten i vagnen så att han somnade TACK goa Linnea


På Cafét mötte vi Pyret och Jacob (hoppas han stavar sitt namn så men han förlåter mig säkert)
 Jacob satt och underhöll Mårten medans jag åt. Tack Jacob


Väl hemma efter en dag ute på bygden så kom Emma ner en sväng, vi bestämde att vi ska åka till Örby sedan och gå på loppis. Kan vara kul man kan ju hitta lite roliga fynd,kanske något till Mårten.

Mårten och Emma gosar!

Kort från tjejkvällen/ Max-klubben

Ja nu har jag laddat upp korten från våran kväll igår. Det var så mysigt tjejer TACK.
 Helena det samakade inte fel med fläskfilé gryta med lime sås!

Silvia och Mårten


Mårten och tjejerna!

Underbar onsdag

Morgonen började lungt, lilleman vaknar runt sju tiden nu för tiden men det är helt ok tycker jag, inte så tidigt och inte för sent efter alla morgonrutiner så är man färdig runt halv tio (måste mysa i sängen en bra stund innan man går upp)
  Framåt elva tog vi hundarna och gick Finaborundan med Ulrika, Lova, Albin och Nala. Verkligen perfekt väder för en promenad då det varken var för varmt eller kallt. Efter promenaden blev det kaffe vi var lite nyttiga och tog en glass (känn nyttigare än att äta kaka/winerbröd m.m)
 Sedan hem en sväng för att sedan åka ner till Kaskad, där skulle det vara avtackning av Kjell som har slutat. Var bara med en sväng för jag var ju uppbokad på tjejkväll idag *mys* Det var jag, Maria, Helena och Silvi-A.
 Silvi-A har vuxit och börjar bli go rund (är gravid) nästan så att man kan sakna det :)
 Mårten fick vara med en sväng innan pappi kom och hämtade honom, då mammi behövde få sitta och prata med tjejerna själv.
Nu är det Markbladet och boken som kallar på mig. Kort på girlsen kommer imorgon orkar inte ladda upp dom nu!

Kärnan i äkta vänskap är att tillåta varandra små felsteg.
Källa: David Storey

  
Kixi...

Egen skörd...

Det blev till att fixa till lite mat ändå, man blir ju hungrig fast man är trött och har ont. Slängde ihop en kycklinggryta blev jätte god (kan det bero på rödvinet som fans kvar efter helgen?) Efter maten gick vi ut en sväng. Mårten gungade medans jag plockade upp mina grönsaker jag odlat. Morot och lök, salladen och rädisorna har vi redan ätit upp.
 Sedan somnade Mårten. Jag och Emma tog en promenad, blev en kort med tanke på min rygg+att Emma hade skoskav, men skönt att röra på sig lite i alla fall :)
  Nu ska jag gå upp och lägga mig och läsa och smörja in ryggen med Aloe Vera Heat lotion, den kan jag rekomendera starkt! Säg till mig om ni vill beställa så fixar jag det med en jag känner! (kan även rekomendera Gellyn)


Så här blev min skörd idag :)


Här har Mårten ställt sig upp för att titta på TV medans mammi ligger i soffan :) ställer sig upp mot det mesta nu för tiden!


En trött och sliten mammi...

Idag är jag trött. Jösses vad jag känner att kroppen har sagt NEJ idag. Vet inte om det kan vara så att det är en liten förkylning på G! Ska nog inte göra något mera idag, skippar nog att fixa med tvätten och laga mat! 
Drar på mig mjukiskläderna och lägga mig i soffen med två hundar :) Mårten ligger ute i vagnen och sover!
 Maria var här innan, vi åt go sommarfrukost som jag kallar det. (nybakat bröd, gott pålägg, juice, kaffe dock missade jag äggen idag) Efter att hon hade varit här tog jag och Mårten en sväng upp till "nya" Emma. Marlené och Linda var oxå där, kul att ses det var ju ett tag sedan.
  Nej nu ska jag krypa ner i soffan!

Pengar kan inte köpa dig vänner, men de gör dina fiender betydligt hövligare.
Källa:Okänd


Timmele..

Igår åkte jag och Mårten upp till hans tredjdelskusin Nova och hennes mamma Josse i Timmele och hälsade på. Det är Jonas kusins barn+tjej vi möttes på BB när dom små föddes, Nova föddes 2 dagar efter Mårten.
  Vi hade en riktigt mysig dag satt och prata och barnen "leket". Rätt kul att se att Nova och Mårten var på samma "plan" igen av dom krypte men tog sig fram ändå. Mårten drar ju sig fram på händerna. Efter att vi kom hem fixa jag lite mat sedan så tog jag och hundarna egen tid=skönt! (gick Finabo rundan med Emma)
Nu snart kommer Maria och ska äta frukost med mig och Mårten :) sedan ska jag en sväng till "nya" Emma och dricka kaffe och få hör hur hon hade det på hennes brors bröllop!
 
Här har vi tredjedelskusinerna


 

Mårten försöker ställa sig upp (det gör han mot allt just nu)

Nova försöker ta sig till oss!

Mys söndag....

Idag åkte vi ner igen till backabanan för att kolla läget! Idag körde dom lag tävlingar men man förstog inte så mycket vilka som tillhörde vilka m.m. men kul var det att titta på! Annars har det varit lungt här och det är skönt. Martin & Linda var ju som sagt här och grilla igår det kom ju några rejäla åskeskurar men vi satt så bra under markisen. 
 Nej nu ska det grejas med lite tvätt men inget allvarligt då jag är lite trött idag.


Så här såg det ut i starten när alla 4 startade samtidigt ner i poolen!

        
Ser ni han som sitter där i rött, hans motorcykel gick sönder så innan han fick hjälp satt han och tittade på dom andra. Sedan kom kranen och hissa upp den åt honom.


PUSS MAMMA JAG ÄLSKAR DIG!

Backabanan!

En dag på backabanan var inte fel....ojoj se vuxna grabbar leka i leran och det ska jag säga er det var verkligen lera. Dom har byggt upp en bana och runt denna banan var det vatten hinder och inga små heller jösses vad det var gegigt. Vi spendera några timmar där nere och det var riktigt mysigt, kan ju dock säga att det var lite varmt och man fick lite färg. Om man ville så fick man gärna bada i ler poolen hade jag haft med mig rena kläder så hade jag nog gjort det, hade varit lite kul :) :)
 När vi kom hem så kom Emma ner på kaffe och tog med sig Mårten så att vi fick kokat våra kräftor. Tack Emma!
Nu snart tänds grillen och Martin och Linda kommer.
Lägger upp bilder från backabanan imorgon så får ni se hur det såg ut.

Här kommer det bilder från Universeum,

Ludde och Mårten

Mårten och den "lilla" grodan

Här kommer även bilder från vi var och grillade hos Linda och Mackan


Kräftfiskepremiär :)

Ja igår gick skottet, jädrar vad jag tycker det är kul och mysigt!! Jag, Marcus, Mårten och Jonas åkte upp lite tidiagre än alla andra ochbörjade göra iordning det är så ro fyllt att vara där. Skottet gick 17.00 i med alla burarna, då hade även Åsa, Anders, Arvid, Martin, Rikard och Bengt annlänt till vårat läger. Vi gick och vitja efter lite mera än en timme ojojoj vad kräftor vi fick iår åhh vad kul!! Andra vitjingen gav dock inte alls lika mycket men det brukar vara så. Birgitta och Selma kom (deras hund) Kira och hon gick runt där sedan helt plötsligt så blev dom arg vilket hundliv det blev hihi och välte ut kräftorna gjorde dom oxå haha

Så här såg det ut då!


Ja det var i alla fall en riktigt mysig kväll och bra väder hade vi ju oxå. Mårten var lika snäll som vanligt åt, sov och lekte.

Mårten leker med sin vagn!

Arvid och alla kräftor!!

Zita och Kixi sköte sig oxå bra. Första gången Marcus håller i en kräfta (han var bra nervös) Conrad kom luffsandes genom skogen. Arvid sitter och myser på vattenmelon. Är det någon som kan se att Åsa är gravid här?? Hon är så fin och jag väntar på spänning på lilltjejen (jag tror det blir en tjej, inget dom har tagit reda på)

Nej nu ska jag packa ihop mig och Mårten här, vi ska ge oss iväg för att titta på 4 hjulingar nere på backabanan med Marcus och Martin!

Mysdag....

Idag har jag och Mårten varit på jobbet. Först när vi kom tog vi en frukost ihop med alla andra. För att verkligen starta dagen så tog jag och Mårten oss ett dopp i det blå, han tycker att det är alltid lika kul att bada. Efter badet sov han så skönt så då fick jag städat och grejat på jobbet med de andra en stund, sedan var det dax för mat. Robert på jobbet har lekt med Mårten idag, kul att se någon kille bli så engagerad i ett barn som inte är hans. Dom åt glass och drack vatten, vet dock inte hur mycket vatten som kom i munnen hihi.
Nu ikväll blir det bli grill med familjen Ramstedt, ska bli så kul då vi sagt hela sommaren att vi måste ta och grilla men det har liksom försvunnit men idag blir det av :) och bra väder fick vi ju oxå kanske var en mening med att vi skulle vänta så länge :)

En aktiv dag..

Var sååå trött när klockan ringde idag, det var riktigt svårt att ta sig upp men till slut gick det. Iväg till svärmor som skulle passa Mårten medans jag jobbade, han blev så glad när han fick se henne och det betyder mycket när man ska lämna honom. Idag var det APT och sedan lunch som bestod av en kyckling+bacon+pasta sallad på Skrädderiet. Efter lunch var det inlärning av BRP (kassa systemet) det är ett nytt sedan jag var där senast men fatta nog ganska bra det är ju först när man jobbar med det som det blir strul, men det är ju bara till att fråga, kanske jag ska sätta en skylt "Ny på jobbet" så kanske kunderna har förståelse när jag står där velar. 
  Hämtade Mårten och det hade gått fin fint idag oxå. Hem och klippte gräset inte riktigt hela blev det, då ryggen sa NEJ efter ett tag, så Jonas fick ta över och ta det sista.
  Åkte upp till Pyret som hade fixat kubb kväll tror även att hon hade bjudit på hemmagjord pizza, stannade inte länge men den stunden där jag var där så var det trevligt.
Nu är det sängen som kallar så tyvärr kommer det inte bilder idag heller från Universeum, men  lägger in ett på Mårten då han är arg/ledsen.

En Härlig dag....

Idag har jag och Mårten och kompis varit på Univereseum i gbg. En rikitgt mysig dag men är nu helt slut. Det var ju helt klart en del folk men vad hade man räknat med när det regna och semester fortfarande. Vet ju inte om Mårten hade så mycket nytta av det men vi hade trevligt. Ett tips är ju att inte ta med vagn in om man verkligen inte måste, utan ta bärsele eller likande.
 Efter Universeum så gick vi och åt på McD stackars Ludde som var med som hoppad på kryckor, snacka om att han fick träna sina armar idag. Efter McD så gick vi och skulle ta en fika (vi hade spanat in ett fik när vi gick till McD) men när vi kom dit så var det fullt *suck* vad gör vi nu och Ludde orkade ju inte hoppa så långt till. Så det blev till att köpa kaffe på Pressbyrån och sätta sig på en bänk och prata och tittade på folk, det var riktigt mysigt faktiskt.
 Efter gbg så åkte jag och Mårten till mammi och pappi och hälsa på. Gick ut en snabbis på stan och kolla lite affärer jag  köpte två pyjams och ett par jeans till lilleman, sedan tog vi ett bad i badkaret, vi får ju passa på för vi har ju inget själva. Till kvällsmat fick jag nystekta kantareller på rostad macka *mums vad gott*
 Efter tolvtimmar hemmifrån var det riktigt skönt att komma hem, tur att man har en sådan glad och lätt son så att det går att vara iväg så länge.
Tyvärr kommer inga bilder idag då jag glömde kameran hos mammi och pappi.

Jag undrar om det är någon/några inne och läser här för jag ser aldrig några kommentarer ;)

Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken.
Källa: Joan Rivers

Första arbetsdagen avklarad...:)

Då var första arbetsdagen avklarad. Känns riktigt skönt faktiskt att ha gjort den :)
 Lilleman fick vara hos farmor idag och det var inga som helst problem att lämna honom där och det kändes skönt i mamma hjärtat! Att träffa alla på Kaskad igen var så kul, vi började dagen med att åka till Sandared och simma, dyka ner och hämta Carina och bogsera till land. Det gick fin fint så nu kan Kaskads gäster känna sig lugna.
 Tillbax på Kaskad åkte vi och åt lunch på Gästhuset-fläskfilé med pasta.
Eftermiddagen bestod av prat om brandsäkerhet, så på även den punkten kan nu gästerna känna sig trygga ;)
 När jag kom hem efter att ha varit och hämtat Mårten och handlat så var/är jag helst slut. Nu kom Marcus ner så vi ska ta och fixa till lite Marängsviss *mums* snacka om att lyxa till det!


Så här glad är Mårten för det mesta!

En slö söndag!!

Gick upp med Mårten och hundarna för att hämta bilen. Var tvungen att stanna hos Emma för att tigga till mig kaffe och vatten för att orka denna långa promenaden (ca 1.5km haha)
 Åkte upp en sväng till Åsa och Anders nya hus, dom håller på att renovera så nu var det mer eller mindre kaos överallt, men kommer att bli kanon när det är färdigt. 
 Vi tog en sväng ut i skogen idag för att hitta svamp och det gjorde vi oxå, lite kanske räcker till en macka (till mig ;)
Kvällen igår var trevlig, fast det var ju inget jättespeciellt tycker jag inte. 
 Om en stund kommer mammi hit :) hon är på väg hem från stugan och ska nu börja jobba imorgon, på tal om att börja jobba imorgon så ska jag oxå det :S nej då det ska bli kul samtidigt men samtidigt är det ju skönt att gå hemma med lilleman. Kommer att jobba måndag och onsdag denna veckan som det ser ut nu, imorgon ska vi iväg och göra dyk provet i Sandared så att vi kan badvakta, gjorde det förra året och det gick bra får hoppas att det gör det nu oxå.
Nej nu ska jag damsuga här innan mammi kommer för efter honhar varit här ska jag en sväng till Petra och dricka kaffe :)

Här är några kort sedan igår kväll förresten....


Vad snabbt en lördag kan gå...

Började som sagt med sovmorgon och sen frukost för min del :)
  Svärmor och svärfar bjöd upp oss på kaffe, svärmor hade bakat igår så man kan ju säga att det var nybakt det vi fick.
Åkte ner till kinna för att besöka systemet köpte det jag behövde för ikväl + lite till man vet ju aldrig! Tog en sväng om Lindex för att titta på lite kläder till lilleman det blev två byxor och en body+ en vinteroverall och den var på REA så den kostade bara 99:- man tackar och bugar


Idag blev det flygande jakob till middag mmm vad gott det är. Peter och Marcus kom oxå ner och fick lite mat.
 
Mårten fick låna Peters keps, visst passar den bra ;)
Mårten och Marcus kommer bra överens :)¨

Nu är det ombytte som gäller sedan ska vi upp till Peter på förfest för att sedan gå vidare till parken en sväng, lilleman får följa med idag så det blir lungt (för någon av oss ialla fall)

Det som göms i snö kommer upp i tö!

Sovmorgon..

Åhh vad skönt det var, men det är klart jag behövde det ju oxå då jag har varit vaken en del i natt med ont i ryggen+höften. Väntar bara på att få en tid för röntgen nu *suck*'
 Idag vet jag ej vad lördagen har att erbjuda, ev, ska jag ner till Kinna och systemet för att köpa lite gott då vi kanske går upp till parken där dom har Summer Events idag, vet ej vad det är men alltid lika kul när någon fixar något i denna lillabyn och då måste man ju stödja dom oxå.
En kaffe med Petra och hämta lite grejer hos Linda ska jag nog oxå göra.
 

Här är en bild på min goa macka igår (fast det blev inte bara en :P )'

Här är på den fina pjyamasen Mårten fick av Emma, 
 
Nu blir det furkost. Grovatekakor med ägg, youghurt och äpplejuice.

RSS 2.0