Handlat....

Ja idag bar det iväg att handla igen....jag var mest ute efter att inhandla en pool nu när det ska bli varmt ☺☺☺🌞🌞🌞🌞🌞

Bästa farmor ställde upp och tog barnen då Mårten fortfarande har koppor kvar som är fyllda. 
 Jag han med många affärer, systemet, Blomsterjätten, Willys och MM. Lämnade av varorna hemma sedan upp till svärmor och åt lunch som jag hade köpt med. 
 Vi blev kvar där och bara njöt 😊

Killarna grus gjorde vattenlek i sandlådan, medan jag hjälpe svärmor med sin telefon. 

Givetvis blev det glass...de blir rejält bortskämda där men det ska dom vara oxå...

Joel stannade kvar där uppe för att sova över ☺ Det är inte ofta han vill det så när han väl vill så får man passa på, han trivs bäst där mamma och pappa är. 

Poolen fylldes med iskallt vatten som ni kan se på Mårtens min när han halkade i...Algot nöjde sig med att stå vid sidan och jag oxå för den delen, men kanske imorgon man vill hoppa i och svalka sig 😉 

Nu ladda för fotboll Heja Heja Sverige ⚽⚽⚽

Bullar...

När vi vaknade upp till en grå och regnig måndag bestämdes det att bullbak fick det bli. Killarna här älskar verkligen att hjälpa till. 

Japp Mårten har pyamas på sig och den klev han inte ur förrän runt halv fyra....underbart att ha LOV 


Lite kladdigt är det 😉


Mycket kanel blev det.....



Att slicka upp smör, socker och kanel som hamnat vid sidan om är gott. 

Vi gör både kanelbullar och vaniljbullar (snabb marsan + socker blir såå goda) 

Pyret kom ner och fikade med oss. Sedan satt hon kvar ett tag och prata. Alltid kul att få besök när man är "låst" inne. 

En sväng upp till Emma på kaffe där även Sarah var som jag inte träffat på tok länge ☺

När jag kom hem mötte jag killarna ute...
Algot hade lekt med lera och lyckats få kakor av lera som satt fast i håret...ja man blir inte längre förvånad 😂😂😂😂 (jag lovar det är lera det var det första jag kollade, ser ju ut som något annat) 

Vilken kväll...

Jösses vilken kväll det blev igår ☺ vi laddade ju upp för att kunna sitta ute och det kunde vi verkligen, vi satt ute ända till kvart över tolv då Marcus ville hem. Hade jag och Fia fått bestämma så hade vi nog suttit kvar och tjôtat ett tag till 😉 

Jag och Joel började söndagen med att åka och handla. Perfekt att handla söndagar för det är knappt något folk, dock kan ju vissa varor vara slut och brödet är inte färskt men det får man ta. 

Jonas tog med vattkoppor barnen till Skephult för att kolla in jaktmarkerna, Mårten verkligen älskar detta med jakt så givetvis skulle hans jaktkläder på och pilbåge med 😂😂 *sötnöt*

Sedan fixa lite lunch lätt och smidig sill och potatis.  
 Min mamma och pappa kom och då blev det kaffe, jordgubbar och grädde mums så gott verkligen 🍓🍓🍓🍓

En sväng upp till Helena där även Pyret var för lite tjôt 😊
 Fixa lite mat sedan så har kvällen rullat på. 

Bjuder på en bild sedan vi var på Liseberg midsommarafton. 


Altanen

Sitter nu på altanen och inväntar vänner som ska komma. Vi har tänkt att försöka sitta ut en sväng ikväll får väl se hur länge vi står ut innan det blir för kallt, men vi har laddat med vin, långbyxor, tröja och filtar så en stund ska vi klara 😊


Har även laddat upp med gotta 😉
 Jag är en riktig fantast av ostbågar men att äta ostbågar och dricka vissa viner passar tyvärr inte alls ihop och just det vinet jag dricker idag passar inte....jaja det finns andra problem 😉

Att sitta här ute och bara höra fåglarna kvittra 🐦🐦🐦 och bruset  🌊från forsen är underbart. Vi bor i ett lugnt område och jag älskar det( 🐥🐦 haha råka trycka in dom fåglarna men får inte bort dom nu 😂😂😂)

Denna lykta fick jag av syster får många år sedan och äntligen har jag fått upp den. (Dock lite provisoriskt med buntband, men på det visset är det lätt att ta in den när hösten/vintern kommer. 

Grejar dag

Idag har varit en sådan där go "hemma grejar dag" 
Jonas har grejat med altan och dylikt, jag har klippt gräs där våran Ragnar inte tar. Gräsklipparen jag har klippt med är ca 20 år och har de senaste fått vara ute i ur och skur och snö men idag så sa hon Adjö till oss, min lilla Bettan 😢😢😢😉😉😀 



Barnen har sprungit hos grannen och lekt, dock har Mårten varit hängig så han har inte gjort mycket på dagen men nu på em/kväll piggna han till med en alvedon i kroppen.

Algot och Joel fick med sig plantor hem från förskolan som de har planterat där, väldigt roligt att få... 

Stora fina rangliga😉 solrosor ☺


Algot fick även med sig en tomatplanta, dock är det tre ni ser på bilden. 

Nu ska vi göra oss förtjänta av pizza och ett glas vin till. 

Fredagsmys

Efter vi grillat idag så tog Jonas med barnen till källaren för vi skulle överraska barnen. 

När dom kom upp så hade jag pumpat upp våran luftmadrass och tagit fram täcken och kuddar,dukat fram chips och ostbågar. Killarna blev så glada och överraskade 😀 

 Vi har sagt att de gärna får sova här men får väl se hur länge det går med kliande vattkoppor. 


Ja snacka om riktigt fredagsmys 💕

Lösa tänder....

Tillbringade förmiddagen ute i solen och bara njöt. De två små plockade ner plast maten och serverade mat, skönt att slippa fixa lunch 😉 



Njuter i fulla muggar 😀

Mårten är medtagen av sina koppor så han gick mellan soffan och solstolen... 😎

Tyvärr blev vi inte så mäta av maten som små killarna fixade så jag fick gå in. 
 Idag blev det pannkakor något alla äter bra. 

Precis innan vi skulle sätta oss så krånglar Algot till det på sin stol så han faller handlöst rakt ner i golvet utan att hinna ta emot sig. Så ett samtal till tandläkaren blev det och de ville givetvis att vi skulle komma ner och få det dokumenterat.  Förklarade att vi hade vattkoppor och att det inte var lägligt att komma  utan frågade om inte tandläkaren kunde komma ut till bilen, men de sa att det inte var någon fara. Så fixa barnvakt snabbt åt de två stora och iväg...

Cooling 😎 2 ev 3 lösa tänder var resultatet av fallet, så nu blir det mjuk kost ett tag. 



Snabba ryck...

Idag ringde klockan tidigt med tanke på att det är semester 

  
Men det var ju för att jag skulle till Spine Center idag igen. Min goa pappa körde mig idag 💕 Tanken var att Jonas och barnen skulle köra mig men med tanke på tidig morgon och vattkoppor ställde pappa upp. Tack ❤

Det var ett underbart väder tidigt i morses och är ju även nu 

Ljuvligt 🌞🌞🌞

Blev inkallad 7.20 och färdig 7.45 snacka om snabba ryck. Idag gjorde det ondare att sätta bedövningen och den hjälper inte lika mycket denna gången. På måndag ska jag ringa läkaren så ska han göra en utvärdering. 

Jag och pappa kom hem redan strax före nio ☺

I natt hade killarna det lite tufft med vattkopporna och Algot har några riktigt elaka på magen ser inte kul ut alls. 



Inget...

Vad bjöd då resten av dagen på. Inte mycket faktiskt. Killarna lekte och greja här hemma. Algot blev hängig här på kvällen och febern slog till med 39.1, Mårten fick oxå feber dock bara 38.3 så det märktes inte så mycket på honom. 

Idag fixa jag till en go middag. Alltså detta att fixa mat var eviga dag är så tråkigt har inga idéer alls när det kommer till vardagsmat. Jag fick denna rätten hemma hos Silvia sist vi hade Max-klubben där ( jag, Silvia och Helena träffas en gång i månaden och äter gott, tjôtar och skrapar triss)   


Här hemma hjälper killarna gärna till att laga mat 


Jag hade tänkt att vi skulle mysa lite extra ikväll men ioch med att Algot var helt Slut så sparar vi det till en annan dag 😊 

Testa en ny funktion i mobilen och den var rolig,dock tog det lite tid att fixa och trixa men man lär väl sig 😉 

Sorry om ni tycker mina bilder är lite suddiga men min dator har pajat så jag kan inte lägga in kort från kameran så det får bli mobil bilder. Men bättre än inget. Gillar själv att läsa bloggar där kort är med. 

Karolina ska även hjälpa mig att göra en ny header, det fattas ju ett barn på den jag har nu 😉 sedan vet jag inte riktigt hur den ska vara,  men som sagt måste få igång min dator först.

Nu är det snart sängen...ska bara.... 😉 

Man kan vara glad för konstiga saker...

Jiiipi wophido idag vaknade den stora med vattkoppor oxå 😃😀😀 konstigt att man kan vara glad för det men det är jag. Skönt om max 1 och 1 halv vecka är det färdigt och SEMESTERN kan börja på allvar. 
 Det som är skönt är att de inte är dåliga (än) utan man kan hitta på saker där det inte är andra eller andra som vill ses.

Dagen började med koj bygge på altanen. De lekte bra länge där ute ☺

Sedan kom en familj från öppna förskolan hit och hämtade ett par skor som dom fick av oss, då deras son hade sparkat av sig sin ena sko så den försvann. Så lite lek och fika blev det när dom var här. 

Efter lunch gick vi till ett vattenfall här vid oss...så lyxigt att bo på landet och ha nära till skog och natur 💕




tripp trapp trull 

Zita fick hänga på idag 


Här hade de kunnat stanna länge och lekt.....


Vårat hus i mitten 😊



Nu får vi se vad resten av dagen har att erbjuda..

Egen tid...

Har ikväll varit iväg och träffat Tony och Sandra från tiden då jag var på rehab. 
 Vi började att gå till Tugg i Borås, en mycket mysig restaurange med mycket god hamburgare men missen hos dom var att de inte hade alkohol rättigheter. För jag tycker personligen att till en riktigt go burgare ska man dricka en öl....men det fick bli cola.


Efter gick vi till Orangeriet och kunde ta oss ett glas vin...som blev två 😃

Jag och fina Sandra (som vid 11-årsålder?) fick en skada i nacken då hon skulle hämta en boll och en 4- åring råkade hoppa på hennes huvud. Hon kommer att få leva med kronisk smärta hela hennes liv.

Så låt ALDRIG något barn vara under en studsmatta!!!!!

Efter en lyckad och mycket mysig kväll tog jag bussen hem igen och nytt datum är satt för att ses igen!


Ut på tur aldrig sur...

Då den lillemannen i huset åkt på vattkoppor så är vi nu "isolerade" ett tag. Joels vattkoppor torkade ut förra onsdagen, så nu hoppas jag att Mårten oxå får det i dagarna. 

För att fördriva tiden så tog killarna cyklarna och jag gick till byaberget och vattentornet.


Det är någon härlig eldsjäl som har trimmat hela vägen upp till vatten tornet. Härligt med drivande folk som ställer upp och gör saker på eget initiativ 😀 








En gammal jordkällare som nästan har rasat ihop...

Ett härligt träd med massor av fina svampar...
 
Uppe på utsiktsplatsen...
Lite läskigt var det där uppe då det fattades långa brädor på sidorna. 

Sköna gröna Fritsla......


Vi gick tillbax en sväng på stigen och fikade. ..för det är visst ett måste när man är ute på tur 😉



Lite tokerier gillar vi 😉😀



På vägen hem plockade vi lite blommor...



Mys fika

Idag var en sådan dag jag inte alls kände för att gå upp ur sängen. Mårten låg jämte mig och var hungrig de andra två sov sött. Tyckte Mårten kunde gå upp och ta ett äpple så länge men det tyckte inte han 😉 Kl åtta pallrade jag mig upp och då vaknade även de små. 
 Gick här och undrade vad vi skulle hitta på under dagen, kände för att göra något men visste inte vad. Helt plötsligt så fick jag ett mess av Jennie som frågade vad vi skulle hitta på, och svaret blev att vi var öppna för allt. Så det blev till att åka ner till henne och hennes dotter Wilma på fika och tjöt 😀 

Sedan åkte vi och handlade, killarna är superduktiga att handla med, inget tjöt och gnäll efter en massa saker *me like* efter handling blev det McD lunch. 

Kl 17 begav vi oss iväg till viljans park där Algots avdelning Borgen hade sommarfest, lekar och egen medhavd fika 😊 
 Där uppe bestämdes det att jag och Monika skulle basta. Så skönt att bara få komma iväg en timme och tjôta skit. 

Bastun uppe i Smeatorpet. 

Kom hem lagom tills killarna åt kvällsmat sedan fix inför läggning 


I säng med de små och sedan blev det saga för den store. Vi läste en bok om begravning och vad som händer efter. Frågade vad Mårten trodde vad som händer efter men han visste inte. Men jag vet att han är en liten grubblare så frågor kommer att komma en annan dag. 

Smärt blockad

Japp smärt blockaden hjälpte helt klart. Gick här hemma och tyckte inte att det hjälpte så mycket då jag fortfarande kände av smärta i ljumsken, men vid kvart i sju/sju när blockaden släppte så fick jag så ont som jag alltid haft. Tänk vad fort kroppen och huvudet vänjer sig vid att vara smärtfri.  Tänk om de kunde göra något då skulle jag bli super glad 😀😀😁😁😁


En helt vanlig kväll hos familjen Larsson 😂😂

Färdigt...

Då har jag fått bedövning i ryggen. Själva "ingreppet" tog ca 15min så det var snabbt överstökat. Och nu i efterhand så var det inte så mycket att vara nervös för. Först la de en bedövning i skinnet för att sedan lägga bedövning inne vid nerven. Det som var coolt var att jag fick se hur min steloperation såg ut genom en röntgen kamera och även se nålen som han sprutade in bedövningen genom. 
 Nu får vi se om jag antingen får mera ont, eller märker inget eller inte har någon smärta. Sedan ska jag dit på fredag igen och lägga ny bedövning fast på en nivå lägre ner och efter det blir det utvärdering. 

Tog kort på en av deras bilar....☺

Min goa mamma ställde upp och körde mig då jag inte får köra efteråt och Jonas hade byggmöte idag. De två små är hos sin farmor 💕 och Mårten fick vara hos en kompis. Tack för att ni alla ställer upp 💝

Nervös

Som några av er vet så har jag en skada i ryggen. 2006 & 2007 blev jag stelopererad och efter det så blev jag helt ok. Fick 3 underbara killar på 3år och 4månader och under graviditeten mådde jag helt ok. Någon gång runt 2012 fick jag mera ont fast högre upp i ryggen och efter mycket om och men så visade det sig att två kotor ovanför min steloperation hade kraschat. Nu är det så att det inte vill steloperera mig igen utan jag får lära mig att leva med min smärta. Jag var på rehabilitering i Borås 6 veckor efter jul och det gav mig mycket. 

Idag ska jag till en specialist ryggklinik i Göteborg Spine Center och där ska dom idag lägga en smärtblockad för att se vilken nerv det är som gör att jag har ont ner i vänster ben och ljumske, ska göra samma sak på fredag. Efter den så kan det ev bli en operation och flyta nerven så att jag i alla fall slipper en värk av två 😊 Har gjort detta tidigare men kommer inte ihåg att jag var så nervös då, kan det vara så att jag är det nu av att jag fått tre barn och vill inte riskera något och att jag blivit äldre och tänker mera på riskerna. Nu är ju kliniken som jag ska till specialister så jag får lita helt och hållet på dom. Håll gärna tummarna vid 13-tiden för då ligger jag på op.bordet. Kram 

The Impossible

Sitter och tittar på filmen The Impossible tårarna bara rinner 😢 Det handlar om en familj, mamma, pappa med tre pojkar som åker till Thailand när en av vår tids värsta naturkatastrofer förändrar deras liv. 

Man får ett helt annat perspektiv till livet och nuet. Vad gör det att jag inte har en perfekt framsida, vad gör det att altanen inte är färdig, att det är smutsigt/dammigt lite här och var. En rygg som värker och är jävlig? 
 Det gör ju inget alls om man väl tänker efter.

 Glöm inte att leva i nuet och ta vara på den stund Ni är i. Men vet aldrig om det är för sista gången 💕




 Mina killar som jag älskar så otroligt mycket. Jag hoppas att det aldrig kommer att hända er något ❤

Skulle vilja börja blogga igen

Som rubriken lyder så skulle jag vilja blogga igen. Har märkt att det är kul att gå tillbax och titta på vad man har gjort och alla bilder. Får väl se hur mycket bloggande det blir. 


Idag startade vi morgonen med sen frukost fast jag hade sagt att vi skulle äta frukost tidigt. Men jag som älskar att sova så måste jag ställa klockan för att komma upp, men det glömde jag igår så frukosten blev sen även idag..vid nio. Fördelen att sova länge är att jag kommer upp till dukat frukostbord 😉 

Efter frukost gav vi oss iväg för att testa fiske lyckan, dock blev det inte napp. Den som håller ut längst av oss alla är Mårten. Han sitter där och tittar på sin flöte.  

Han bytte ställe så han var
långt bort från oss, vi fick höra att vi prata för mycket 😂😂 

Även Algot prova men doppade mest spöt i sjön. 
Joel testade oxå en sväng men tröttnade fort...


Att fika är roligare än att fiska och även plocka blommor 

Efter fisket åkte vi hem och packade badkkäder för att åka till Kungaberg. Det blev snabbt dopp för killarna som tyckte det var för kallt, jag har blivit en riktig badkruka sedan jag jobbade som babysimsinstruktör och var i 34 gradigt vatten så att bada ute är inte riktigt min grej längre 😉

RSS 2.0