En lugn och trött dag...

Ja idag har det verkligen varit slöt hos mig idag, men det tycker jag att jag är värd jag som brukar ha nio järn i farten i vanliga fall. Peter kom ner på kaffe och även Helena kom en sväng. Emma J ringde och fråga om det var ok om hon kom förbi och det var klart att det var. In kommer hon med en jättesöt mumin pyjamas i grönt (kommer bild sedan, kameran är på laddning) TACK goa Emma för den!
  Fixa lite lasagne här ja eller inte så lite med tanke på att vi åt så vi storkna och sedan fick jag sex matlådor tills jag börjar jobba.
Sedan tog jag lilleman bak på cyklen och cykla upp till affären en sväng och handla lite smått. Åkte även förbi hemma hos Linda m. familj men de var inte hemma.
 Nu ikväll har det varit lungt, ska sätta oss och äta löjromssmörgås nu, det är ju så gott!

Ungdomen skulle vara ett idealiskt tillstånd om den kom lite senare i livet.
Källa: Lord Asquith


 

Kanon kväll....

Tack Anna för en riktigt mysig kväll. Vin, ost och girl talk på högsta nivå var det igår och det var så trevligt (vi kom inte glada i hatten ner till stan, standade hemma glada i hatten i stället). Ojoj vilken lägenhet du har..hur fin som helst ska jag någon gång skaffa lägenhet igen så är det ju helt klart en sådan jag vill ha ;)
 Hade med mig kameran för att dokumentera lite men ack så var ju batteriet slut, så typiskt mig om man säger så!
Idag blir det en lung dag är helt klart lite sliten igår ändå tyckte jag att det var lungt på drickandet men så känns det inte idag ;)
 En kaffe med Helena blir det idag i alla fall, har dåligt samvete för att jag inte han med henne igår :(

Det finns ingen bättre spegel än en god vän.

En händelse rik dag :)

Dagen började lungt med frukost och mys här hemma.
 Sedan så mötte jag upp en del av goa familjen Dalhén för en fika på skrädderiet, lite handling av mat sedan hem och fixa middag.
  Nu bär det av till Borås för lite party med "nya" Emma ;) och "nya" Anna, först ska vi hem till Anna för att sedan glada i hatten be ge oss ner till stan och torsdagskväll!!
 

Här är jag redo för utgång!

Ha en kanon bra kväll! (för det ska jag ha;)

Onsdagen...

Ja mina girls kom idag på fika, Maria och Emma. De hade köpt kläder till Mårten ett par hängslebyxor fick han av Maria och en tjock tröja av Emma. Så fina tack godingar.


Efter fikan åkte jag och Mårten och plockade svartvinbär med Helena. Så nu är julesnapsen på G! mums den är så god och iår kan jag ju dricka den!

Jag och Helena på Marcus 5-kampsfest!

Julesnapsen 
 
Här är det bus med Maria, man kan ju säga att Mårten tyckte att detta var riktigt kul!! (och säkert Maria oxå)


Tittade i kameran och hittade fler mysiga kort sedan Delsbo.
Här är ett på söta Sibelle som fick tag i en för liten vintermössa och för små vantar


Och här är jag och lillfisen Tuva...


Ja det var min onsdag, händer nog inte så mycket mera här är VÄLDIGT trött men det kanske inte är så konstigt när det blev sen sänggång + störd nattsömn pga en liten man!

Men det gör inte så mycket han är det bästa som finns!



Att vi på nytt skulle bli som barn är att begära för mycket. Men vi kan försöka förhindra att våra barn blir som vi.
Källa: Erich Kästner

Trevligt sällskap, grill och vin...

Ja det var det som hände igår kväll uppe hos Linda och Martin! Dom hade gjort ritkigt goa grillspett, potatisgratäng och sallad, mmm vad gott det var. Synd bara att mitt vin jag hade med mig var alldelse för surt men allt utom ett glas fick jag i mig ändå *ler*
 Det var jag, Martin, Jonas, Linda och Marcus som var där, senare kom även Lisen, David och Peter.
 Jag och Linda satt länge och skvallra om allt möjligt har verkligen saknat det och henne, vi har ju inte hunnits träffas så mycket det sista, men man vet ändå vart man har varandra och det är skönt.
  Nej nu kommer det girls hit så nu ska det skvallras lite till ;)




Martin, Wilmer X och Linda.

Tisdag..

Jaha och vart tog denna dagen vägen? Inget in planerat men den har rullat på som bara den. Städat på övervåning dock inte dammsugit då lilleman sov då. Fixa mat blev kallops och potatis. Sedan åkte jag ner till Lina i furubäck och köpte deras tvillingvagn för 500:- precis vad jag ville ha!! Nej nej nej jag är inte gravid, Ulrika ska ha den nu när hon ska passa Mårten så att hon kan ta sig någon stans och inte vara fast hemma om man säger så.
  Efter det så åkte jag och Mårten till Marcus och drack kaffe, Emma följde oxå med :) Alltid lika trevligt med kaffe hos Marcus "min son"
  Ikväll är planerna grillning hos Martin Voss mycket nice...ska packa ner en vinflaska då Mårten äter vällning på natten nu för tiden!!
  Undrar om det är vädret som gör det huvudet värker som atans men som sagt det kanske blir bättre med lite vin!
Imorgon kommer några av mina girls på fika halv elva!! Sedan är planerna öppna, kanske Djurparken?? Hmm vem vet, vill oxå ut i skogen och leta svamp.
 

En kvinna störs av vad en man glömmer - en man av vad en kvinna kommer ihåg.
Källa: Arch Ward

Bilder....

Ja som sagt nu är man hemma igen jösses vad skönt det är. Borta bra men Hemma bäst stämmer så bra. Först åkte vi till min mammi och pappi i Olofsbo och var där mellan onsdag och fredag, sedan åkte vi till Jonas mammi och pappi i Tångaberg. Vi var en sväng hos mina gudföräldrar Inga-Lill och Stig i fredag och åt lite lunch!

 Här kommer korten som jag har lovat er!


Här badar jag och Mårten i Delsbo eller rättare sagt Johannesberg. Tanken var inte att Mårten skulle bada men när han såg att jag gjorde det så blev han helt tossig!
Jag och Mårten badar uppe i Helsingland första dagen!


 På väg in till förstämman i Bjuråker!

Förstämman: Här har det slutit upp massa olika folk som står och spelar tillsammans.

 Jag och Mårten på stämman!

Här är lilla underverket Tuva, det var såå mysigt att gosa med bebis igen.
 Varför sitta i de två fotöljer som oxå fanns när man kan sitta tätt ihop i soffan.
Mårten badar medans Felicity duschar, han tyckte det var spännande att vattnet kom uppifrån.


När vi åkte hem stannade vi Skärså, ett  fiskeläger. Där köpte vi rök fisk ur ett kylskåp och betalade i burken! Snacka om att de litar på folk!

Åkande....

Igår åkte vi då hem från Delsbo och Leine med familj.
 Har varit en helt underbar tripp och så  mysigt att träffa dom alla.
Det gick segt hem igår tyckte vi, mata och bytabajs blöja om vartannat kändes det som. Mårten var inte lika glad igår som han var när vi åkte upp men det är ju helt förståligt inte kul atrt vara på resande fot i elva timmar.
 Nu äker vi ner till min mammi och pappi i Olofsbo och sedan åker vi till Jonas föräldrar kommer hem någopn gång i början på nästa vecka och då kommer även bilder.
 Tjing på er så länge

I Bilen



Jag och Mårten på väg upp till Delsbo....

Tittat runt...

Idag har vi varit ute och åkte en sväng, vi var ute vid Hornslandet ute vid Hölick. Där fikade vi så goa bullar mums var riktigt varma. Sedan skulle vi ta en sväng in till Hudiksvall och shoppa lite men ojoj vad folk och kaos det var, det kan väl bero på vädret (det regnar idag) Så istället för att shoppa så åkte vi och åt pizza :) sedan åkte jag och Leine till bolaget och köpte lite mera vin som ska drickas idag ute på verandan *mums* mycket girl talk så mys, satt ute till tolv igår och det blir nog minst lika länge idag då vi har bestämt för att åka hemmåt imorgon.
  Ja hoppas ni alla har det bra där ni befinner er och ta hand om er!

Att alltid vara en smula barn, det är att vara riktigt vuxen.
Källa: Jevgenij Jevtusjenko

Förstämma och stämma....

Igår gick vi in till Bjuråkers förstämma det var ju inte så långt bara 2.2km MEN vi gick på en 90 väg och alla körde ju inte i 90 om man säger så ojoj men fram kom vi. På förstämman så stog det folk i olika grupper och spelade lite varstans och helt plötsligt kunde det sluta upp någon annan i samma grupp, hur mysigt som helst. Efter att vi vart där en stund så begav vi oss hemmåt igen, den himlen som var på himmlen var så fin tog dock inget kort på den.
   Idag sov vi länge gick inte upp förrän kvart över tio. Sedan åkte vi in till Bjuråkerstämman idag. Hela stämman började med att dom kom gående i en hel karavan och spelade föst så åkte prästen i häst och vagn. Det var mycket folk som var där och tittade men även jätte många som spelade., dels så spelade dom på scen men även så stog dom i klungir lite över allt idag oxå. Jag köpte oss ostkaka och den smakade inte som den hemma då det inte är någon bittermandel i den och så var den segare men helt ok.
  Nu är vi "hemma" och bara tar det lugnt, Felicity vill att vi ska gå och bada och jag är inte sen att följa med. Henrik ska även vissa mig hur man binder flugor.
Som sagt kort kommer senare tror det blir när vi kommer hem!
  Imorgon åker nog jag och Leine och shoppar i Hudiksvall!


Vänskap är en planta, som kräver flitig bevattning.


Delsbo.....

Vi vaknade med att solen värmde vårat rum, och det vill inte säga lite men så skönt :)
 Efter en lung och skön frukost så packade vi in oss i bilen för att ta en liten tur att titta oss omkring. Vi åkte till Ljusdal och sedan vidare till Järvsö (där Lill-Babs bor) där åkte upp vi till skidbacken och titta ut över vyerna sååå fint, Felicity följde med oss och underhöll Mårten där bak!
 Tillbax hos Leine så åt vi lite lunch och nu sitter vi och slappar ska gå ut i solen :) 27 grader varmt blir nog ett dopp ikväll igen!!


Är framme i Delsbo :)

Ja vi kom äntligen iväg vid kvart över tio, blev ju liiiite senare än planerat men så kan det vara.
 Leine med familj var ju ändå inte hemma ikväll då dom är iväg på Diggiloo så vi kände ju inte att någon väntade på oss. Lilleman var hur duktig som helst är impad av honom helt klart, inte ett gnäll på hela vägen!!
Vi stannade bara två gånger på 70mil och det säger ju en del hur duktig han var!
  När vi kom upp rekade vi av huset ojoj vilket stort hus dom har köpt helt underbart! Sedan tog vi oss en promenad för jag ville bada och vi hittade sjön som Leine hade beskrivit för mig, ni som har sett Mårten i vattnet vet ju hur tokig han är i att bada, så det var bara till att ta av kläderna så han oxå fick bada det var ju inte jätte varmt men inte kallt heller.
Nu är vi tillbax och tittar tv och äter en kvällsmacka, Leine och dom kommer hem halv tolv trodde dom så vi ska vänta in dom innan sängen rpar på oss.
Ta hand om er alla och det kommer att komma bilder av bad och bilresa senare när vi har laddat  över korten till vår dator!
 Kramar

Grejar dag!

Dagen började lugnt.  Mamma kom och hämtade hundarna, de ska vara hos dom när vi åker till Delsbo imorgon. Åhh vad kul det ska bli att träffa Leine med familj, dessutom fick ju dom en liten Tuva för ca en och halv månad sedan så jag ska få snuffsa på bebis *mys* Vi hade tänkt att komma iväg rätt tidigt imorgon men planerna är ändrade, vi åker någon gång på morgonen men inte senare än tio har vi sagt. Det är 70mil upp så det ska bli spännande och se hur det går med lilleman om han är snäll, men vi får ta pauser ofta om det inte funkar.
 Åkte ner till Kinna för att låna böcker på CD perfekt nu när vi ska åka så långt ju! Sedan blev det en sväng om Shop Around The Corner, gick och köpte lunch till mig och Maria, så mysigt att sitta ner en stund och äta go lunch och prata med en himla go tjej!! En sväng till Lindex och köte legings och så även om bokaffären och köpte en bok till Mårten som låter om man trycker på olika knappar perfekt om han tröttnar imorgon!
 Nej nu ska det packas och röjas här hemma. Ha det så bra så skriver jag mera så fort jag får tag i en dator!

Bvc, Armband, Promenad och Knalleland....



Ja det är vad min dag har innehållit!
 Allt gick bra på Bvc han växer som han ska lilleman.
När jag kom hem låg detta fina armband i brevlådan. Tack Åsa från  www.neonova-design.dinstudio.se/  som har gjort detta jag är så nöjd!
 Efter det kom Ulrika & Lova hit så gick vi hönserirundan riktigt skönt!
Mat och och sedan kom Marcus och drack kaffe alltid lika kul att träffa sonen sin ;) 
   Sedan var jag ju tvungn att åka in till stan för att köpa mig ett par jeans, Lisen var snäll och följde med, men det blev faktiskt TVÅ par jeans, det var en tjej på Only i knalleland som hjälpte mig riktigt duktig var hon, jeansen blev billiga oxå 550:- för båda man tackar för det! Lite underkläder och ett linne hittade jag oxå men dock inga toppar *suck* men men jag får hålla koll nu på semestern.

Ja visst jag jag nämde ju något om jobb. Nu är det klart. Jag ska jobba på Kaskad varje tisdag 12-21.30( ledig var tredje) och varannan onsdag 7-15.30 och varannan 12-20.30, Jonas kommer att ta tisdagarna sedan så delar Ulrika och svärmor på onsdagarna, tack för att ni ställer upp utan er hade det inte gått!
  Känns spännande att börja jobba, men även lite ledsamt skulle ju gå hemma med Mårten länge hade jag ju tänkt, fast samtidigt så kan jag ju gå hemma med honom längre om jag gör så här.
 Ha en skön fortsatt kväll!!

Allt är inte guld som glimmar

MAX-Klubben.. :)

Ja igår var det då Max-klubben. Oj oj vad trevligt det var och vilken god mat vi fick, vart tog receptet vägen Silvia? Och vilken utsikt dom har...shit alltså vattnet precis in på knuten. Tobbe som var den hurtiga av oss åt och sedan tog han en liten löprunda och sedan så tog han ett dopp i det blå, blev ju helt klart sotis vill oxå. Nja inte springa men bada ;)
   Ja och lite vann vi igår 75kr inte illa flickor,,,(ska tillagäs att vi skrapar 6 lotter)
Efter mat och fruktpaj så satte vi oss på bryggan och tjötade sååå mysigt verkligen, åhhh vad jag saknar dig Silvia!
 När jag kom hem stog det två välbekanta bilar här Martin och Lindas som vanligt så är dom här när inte jag är hemma ;) skämt och sido men så har det blvit att när inte jag är hemma så dansar mössen på borden men igår han jag i alla fall träffa dom *trevligt* och bra var det att dom var här, kunde Martin hjälpa oss att äta upp kräftorna vi hade tagit upp! 
  Jonas kom hem från drickalandet igår (TYskland) och gissa om han hade köpt godis, 3kilo winegummi, 2kilo turkiskpeppar, och två lådor salta pastiller.
 Idag är det BVC med lilleman och sedan ska jag ev. träffa Ulrika, sedan MÅSTE jag in till stan och hita ett par jeans och nya underkläder.

Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken
Källa: Joan Rivers
 

Magsjuka??

Mmmm undra om det var det som man hade!?  Mådde illa som fan på kvällen igår och spydde en gång sedan var det bra..hmm konstigt. Mår ok idag kanske inte så pigg som jag igentligen hade varit men det kan oxå bero på att lilleman var orolig i natt!
 Idag blir det MAX-Klubben om flickorna vill träffa mig, men det verkade som om dom ville det :)  (och för er som inte vet vad MAX-klubben är så är det en liten klubb som Jag, SilviA och Helena har startat, vi träffas en gång imånaden och äter gott, tjötar och skrapar triss, ev. vinst pengar sparar vi i en liten burk för att sedan hitta på något kul för dom) Så det är vad dagen har att erbjuda inte dåligt med tanke på att man spydde igår kväll!
  Nej tvätten kallar och även dammsugaren.

Kärleken kommer av sig själv och kan inte läras.

Källa: Persiskt


Tack....

Emma för att du fixa till min blogg!!
 Gillar den skarpt!

Vart tog sommaren vägen?

Ja det kan man ju verkligen undra då det är grått och regn. Åkte iväg en sväng till Linda & Mackan, där grejades det för fullt ojoj grävmaskin som gjorde sönder deras trappa ska nog bli kartport tror jag. Jag och Linda satte oss ute för att dricka kaffe och tjöta men det slutade med att vi fick gå in *suck*
  Åkte ner till Ulrika en sväng för att byta några ord med henne, har lite jobb på G så jag var tvungen att kolla upp vissa saker med henne. Men inget är bestämt så ni får veta mera senare ;)
 Har varit liiite redig idag då jag har torkat ur köksskåppen det behövdes. Nu ska det göras lite mat här, det blir ugnspannkaka för vi har typ 4,5l mjölk ojoj så kan det bli när man handlar utan att titta i kylskåpet!

Att fela är mänskligt, att förlåta gudomligt

Fiskelycka....

Ja då åkte vi iväg för att fiska. Marcus, Jonas, jag och Mårten även Peter slöt upp vid vår sida!  Det började med att jag fick napp ojoj storfiskan är på G, killarna blev helt klart sotis haha och efter det fick Marcus en, och så jag en till.
  Efter det så tyckte jag att de andra skulle få en chans så jag la ner och fiska och då tog Peter oxå två. Med andra ord blev det lika mellan mig och Peter! Ska väl tillägas att Jonas fiskade inte och Peter tog över spöt efter mig den som orka med längst var Marcus men fick tyvärr bara en...haha men vad spelar det för roll? Massa knott var det så Mårten ville inte alls vara med och det är ju helt  förståligt blä för dom små djuren att dom kan vara så etriga!
Nu blir det till sätta sig i soffan men först ska jag kolla i skåpen efter ostbågar tror faktiskt vi har det...det är ju dock bara söndag en dag i veckan hehe.

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig.
Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat
Källa: Nalle Phu

Farväl skååningar

Då har man tagit farväl av skåningarna. Alltid lika trevligt att träffa dom och alltid lika skönt när dom åker..näh nu skoja jag :) det är mysigt när dom är här och dom lovade dessutom att komma hit i november igen, lovar att vi ses då, om inte jag får för mig och ta en time out och åka ner till skåååne. Tar ju bara 2,5timme om Sandra kör så då kanske det tar 3 när jag kör!
  Peter chokade oss alla (och även sig själv) när han fixade iordningen en taccco paj på resterna sedan igår och den blev hur god som helst men jag undrar vem han chokade mest oss eller han själv?
 Nej nu ska lilleman få sova lite sedan är nog planen att vi ska iväg och fiska jag och Marcus är det någon annan som hänger på så varsegod!

Viss kärlek är som vinteräpplen, mognar sent och håller länge 


Svalkas av..



Här sitter Mårten i vattenbrynet och svalkas av. Bilden är tagen av Helena när vi var hos henne i Gbg.

Tacos & spelkväll...

Kvällen började med tacos hemma hos Peter, det var jätte gott och man åt som vanligt lite för mycket.
  Efter det så blev det lite Hipp Hipp haha fan va bra den är....
Vid nio åkte vi upp till min "son" Marcus och där blev det Alias...fan vad roligt det är, och jag är ju så tävlingsinriktad SKA ju bara vinna haha men jag säger GRATTIS till Louise och Lisen son tog hem vinsten.
 Planerna för dagen är än så länge helt öppna, får  se vad som händer.

Fika & kläning köp...

Har varit iväg och fikat med Carina på skrädderiet, en ostfralla och kaffe blev det. Vi delade även på en morotskaka,,mums.
  Tog en sväng om Shop around the Corner (titta in där!) och håll i er men jag Ann-Sofi Hultin köpte mig en kläning (en jeans som man även kan ha till byxor) ojoj kan räkna på mina fingrar hur många klänningar jag köpt genom livet, har dock inte bestämt mig än om jag behåller den men det lutar åt det!
Ikväll blir det tacos hos Peter sedan blir det upp till Marcus och spela spel!
  Nej nu ska det nog putsas fönster här inget kul men ett måste!!


Mårten & Jag



Natten har varit kanon :) Lilleman vaknade vid halv fem och ville ha mat sedan så somande vi om och sov till tjugo i nio, helt ok hoppas snart på att inte behöva mata alls på natten!
  Fick ett medelande av go Carina som håller i babysimet på Kaskad, hon undrade om vi ville fika med henne i Kinna och det är klart vi vill!! Planerna idag är annars lugnt, ska givetvis träffa skåååningarna ;) stackars Mårten han fattar ju inte alls vad dom säger haha.
Sedan kommer ev. Håkan & Helena oxå, goa vännerna från STORA staden (Göteborg hehe)

Denna dagen kommer bara en gång, så ta vara på den!

Skåååne besök... :)

Ja då har man haft mycket trevligt besök av Sandra och hennes syster Emma. Massa prat har det blivit. Vi kommer givetvis att ses imorgon oxå då dom är kvar hela helgen!
Mårten har charmat Sandra :)  När de kom så hade de med sig pizza som dom åt här och även Mårten fick smaka på en kant ojoj vad gott han tyckte att det var, satt och smaska på den. Är väl kanske inte den bästa maten för en 7månaders men det är ju inte heller någon mat som vi kommer att ge honom ofta.
  Nej nu ska det krypas ner i sängen så får vi se hur länge jag får sova innan lille man vill ha mat eller bara närhet som han har velat ha de senaste nätterna.
 Sov gott och glöm inte att säga till dina nära och kära hur mycket du ÄLSKAR dom
.

Mat & Promenad...

Idag serverades det lax, färskpotatis och persiljesmör riktigt gott! Och för en gång skull åt min son MIN mat då han annars har vägrat att äta den och bara ulkat sig och grinat illa. Så nu vet jag vad jag ska göra för mat som han äter, dock kanske det blir lite enformigt för honom att äta lax och potatis.
  Efter maten blev det en promenix runt hönseriet känns hurtigt...har ju några kilon kvar efter graviditeten men vad gör jag åt saken-inget får väl ta tag i det när motivationen faller in (om den nu gör det)
 Nu väntas det besök av Sandra från skåne honär uppe och hälsar på här, fast hon sover hos Peter men alltid lika roligt att träffa henne. Hade gärna partajat med henne i helgen men eftersom min son inte vill äta välling på natten så är det amning som gäller för min del! Nej nu ska det fixas lite innan man får besök.

Mårten



Här är min son Mårten. Bilden är tagen då jag och han tillbringade en härlig dag hos min kompis Helena i Göteborg.

Jaha...

Då har man börjat med något man absolut inte trodde man skulle göra. BLOGGA haha
  Ja varför börjar jag då....jo för att det ska vara lite som min dagbok, här kan jag skriva vad jag vill och låt även andra få läsa om det jag gör.
Vem är det som döljer sig bakom grodansdagbok då??
 Jo jag är en levnadsglad tjej på 29år heter Ann-Sofi och som bor i Fritsla. Bor med min son Mårten 7månader, sambo Jonas 34 och två taxar Kixi och Zita. Jag går just nu mammaledig/föräldraledig (eller är man mammaledig/föräldraledig när man går hemma med barnet, är man inte mammaledig när man inte är med barnet?? hmm)
   Innan jag blev mammaledig så arbetstränade jag på Kaskad och där trivdes jag jättebra så jag hoppas väl att dom vill ha tillbax mig dock inte för arbetsträning utan att jobba. Varför jag arbestränade var för att jag 2004 28maj skadade ryggen och efter tre operationer så är jag nu steloperarad i nedersta delen av ryggen, men det är inget hinder utan jag kan leva som alla andra, Dock lever jag med värk fortfarande men det är mycket bättre än innan!!
  Ja som sagt lite om mig, vill ni veta något så hojta så får ni se om ni får svar ;)

Ta dagen som den är......


RSS 2.0